Klassisk fynsk brunsviger
Her er en klassisk fynsk brunsviger kage opskrift, der klart er én af mine favoritter, og så er den tilmed nem at lave. Det eneste der kræves er en lille smule tålmodighed. Den er rigtig god at servere til fødselsdage eller til kaffen en søndag. 🙂
Som fynbo og søn af en bagersøn, så vækker denne lækre kage mange minder frem. Hver gang min far serverede den, som kunne være når som helst i weekenderne, så var det til stor glæde for os alle derhjemme. Jeg husker tydeligt, hvordan, når brunsvigeren havde fået smurt den varme remonce på, at jeg relativt kort tid efter altid skulle spise det første stykke – også selvom remoncen var brandvarm og sad “fast” i ganen. Det var SÅ lækkert! ☺
Dejen jeg bruger er den samme, som laves til “Verdens bedste boller”.
Vidste du, at brunsvigeren oprindeligt er fra Tyskland?
Opskrift på klassisk fynsk brunsviger
Indsendt af:
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
Dej
- 5 dl. lunkent vand
- 2 stk. æg
- 100 gr. Gær
- 100 gr. margarine
- 100 gr. sukker
- 2 knsp. salt
- 1 kg. hvedemel
Remonce
- 250 gr. bagesmør
- 500 gr. brun farin
- 1 spsk. lys sirup
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
- Start med at blande lunkent vand, gær og æg i en skål.
- Tilføj mel, sukker, salt og smør. Bland det hele godt sammen.
- Lad dejen hæve i ca. 60 minutter.
- Smelt smørret til remoncen i en gryde ved svag varme.
- Når smørret er smeltet hældes farinen i. Rør det godt sammen.
- Tilføj siruppen.
- Når dejen er hævet, fordeles den ud på et stykke bagepapir på en bradepande.
- Stik en masse små huller i dejen med en ske, som remoncen kan hældes i.
- Smør remoncen på dejen og lad den efterhæve i cs. 30 minutter.
- Tænd ovnen på 190 gr.
- Når dejen har efterhævet bages den i 15-20 minutter.
- Skær brunsvigeren ud og servér den.