Du er her: Hjem Aftensmad Brunede kartofler
okt 20, 2019
28 visninger
0 0

Brunede kartofler

Af

Brunede kartofler

Dette er et must juleaften, så hver gang vi hjemme hos os får flæskesteg er det juleaften, så vi kan få brunede kartofler. Det kan være svært at mestre til perfektion, men med tålmodighed og øvelse, så kan man sagtens lære det.

TIP

En rigtig god idé er at koge og pille kartoflerne dagen i forvejen. På denne måde så undgår du nemlig, at stå med al arbejdet lige inden servering. Det har vi oplevet mange gange. ?

Fun fact

Vidste du, at “den brunede kartoffel” var en billig erstatning for sukkerbrunede kastanjer mellem 1820 og 1850?

Se flere juleopskrifter her.

Brunede kartofler

Opskrift på brunede kartofler

Peter Eistrup
Brunede kartofler er et must juleaften. Så hver gang vi hjemme hos os får flæskesteg er det juleaften, så vi kan få brunede kartofler. ? Her har du en nem opskrift på netop brunede kartofler.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret Tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg. Små kartofler
  • 25 gr. smør
  • 1 dl. sukker

Sådan gør du
 

  • Tag en pande og fordel sukkeret i et jævnt lag. Det er vigtigt at panden er kold.
  • Smelt sukkeret ved først kraftig varme i to minutter og efterfølgende ved jævn varme.
  • Tilføj smørret og skru igen op på kraftig varme.
  • Kom de pillede kartofler i panden og brun dem i ca. seks minutter ved kraftig varme. Vend dem forsigtigt. Du kan eventuelt tilføje lidt vand, hvis du synes at kartoflerne begynder at se tørre ud.
  • Bon appetit!

TIP

  • En god idé er at koge og pille kartoflerne dagen i forvejen. På denne måde så undgår du, at stå med al arbejdet lige inden servering.
Opskrift mærkater
· · ·
Mere i samme kategori:
Aftensmad · Jul

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




mine-madopskrifter.dk