Brunede kartofler
Dette er et must juleaften, så hver gang vi hjemme hos os får flæskesteg er det juleaften, så vi kan få brunede kartofler. Det kan være svært at mestre til perfektion, men med tålmodighed og øvelse, så kan man sagtens lære det.
TIP
En rigtig god idé er at koge og pille kartoflerne dagen i forvejen. På denne måde så undgår du nemlig, at stå med al arbejdet lige inden servering. Det har vi oplevet mange gange. ?
Fun fact
Vidste du, at “den brunede kartoffel” var en billig erstatning for sukkerbrunede kastanjer mellem 1820 og 1850?
Opskrift på brunede kartofler
Ingredienser
- 1 kg. Små kartofler
- 25 gr. smør
- 1 dl. sukker
Sådan gør du
- Tag en pande og fordel sukkeret i et jævnt lag. Det er vigtigt at panden er kold.
- Smelt sukkeret ved først kraftig varme i to minutter og efterfølgende ved jævn varme.
- Tilføj smørret og skru igen op på kraftig varme.
- Kom de pillede kartofler i panden og brun dem i ca. seks minutter ved kraftig varme. Vend dem forsigtigt. Du kan eventuelt tilføje lidt vand, hvis du synes at kartoflerne begynder at se tørre ud.
- Bon appetit!
TIP
- En god idé er at koge og pille kartoflerne dagen i forvejen. På denne måde så undgår du, at stå med al arbejdet lige inden servering.