Nem og hurtig opskrift på mexicanske pandekager i ovn med guacamole
Hjemme hos os, der elsker vi mexicansk aftensmad. Især tacoskaller er i høj kurs, når den ret står på menuen. Derfor var vi også spændte, men med god grund også optimistiske, da vi for første gang forsøgte os med en mexicanske pandekager opskrift og serverede denne ret til vores børn på henholdsvis 2 og 3 år.
Ungerne var dog lige så vilde med det, ligesom forældrene. Et tip er at servere retten med guacamole, salsa eller creme fraiche, hvilket lige giver det sidste til retten.
Vidste du i øvrigt, at tortillas er lavet af majs?
Opskrift på mexicanske pandekager
Indsendt af:
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
- 1 stk. løg
- 1 stk. rød peberfrugt
- 2 stk. fed hvidløg
- 1 ds. majs Lille
- 500 gr. hakket oksekød
- 2 spsk. olivenolie
- 1 brev Tex Mex-krydderiblanding
- 1 ds. kidney bønner
- 1 ds. hakket tomater
- 100 gr. revet ost
- 8 stk. tortilla pandekager
- Salt Efter behov
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
- Start med at hakke løget og hvidløgene fint.
- Skær derefter den røde peberfrugt i små skiver og steg det sammen med løg og hvidløg i en gryde med olie.
- Når grøntsagerne er svitset, så tilsæt oksekødet, samt krydderiblandingen og steg det hele indtil kødet er gennemstegt.
- Tilsæt de hakkede tomater, kidney bønner og majs og lad langsomt retten koge op.
- Tilsæt salt efter behov
- Tag tortillapandekagerne og fyld dem med oksekødsfyld.
- Placer pandekagerne i et ildfast fad.
- Drys revet cheddarost oven på pandekagerne.
- Bag de mexicanske pandekager i ovnen ved 180 graders varme i ca. 5-10 minutter eller indtil cheddarosten begynder at smelte.
Tip
- Vend eventuelt pandekagerne således, at "åbningen" vender nedad i det ildfaste fad. På den måde åbner de sig ikke, når en ny pandekagen er ved at blive lavet.
Næringsindhold pr. portion
Calories: 431 kcalCarbohydrates: 2 gProtein: 28 gFat: 34 gSaturated Fat: 15 gTrans Fat: 2 gCholesterol: 115 mgSodium: 253 mgPotassium: 372 mgFiber: 1 gSugar: 1 gVitamin A: 260 IUVitamin C: 1 mgCalcium: 208 mgIron: 3 mg