Du er her: Hjem Aftensmad Svensk pølseret
feb 25, 2019
41 visninger
0 0

Svensk pølseret

Af

Svensk pølseret

Retten her kan man lave denne ret på mange måder og denne er blot én af dem. Vi plejer at bruge nye kartofler, men det er naturligvis op til en selv. Den er dejlig nem at gå til og smager super godt. Et alternativ kunne også være pølsegryde med pasta og pølser.

Fun fact

Vidste du, at svenskerne slet ikke kender til denne ret? Navnet er eftersigende blevet til pga. danskere, der har været på lejrskole i Sverige, hvor man på en af de sidste dage har frembragt noget sammenkog af resterne: En ret med pølser i Sverige.

Svensk pølseret

Opskrift på svensk pølseret

Indsendt af:

Peter Eistrup
Man kan lave svensk pølseret på mange måder, og denne er blot en af dem. Vi plejer at bruge nye kartofler, men det er naturligvis op til en selv.
0 fra 0 stemmer
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t
Ret Aftensmad
Antal 4 portioner

Ingredienser
 

  • 500 gr. wienerpølser
  • 2 stk. løg
  • 40 gr. smør
  • 140 gr. tomatpuré
  • 1 kg. kartofler
  • 3 spsk. mel
  • 1 spsk. paprika
  • 500 ml. madlavningsfløde
  • Salt og peber Efter behov

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen og sæt den til 180 grader varmluft
  • Rens derefter kartoflerne og skær dem i halve eller kvarte stykker - alt efter deres størrelse. Kom alle stykkerne i en pose med lidt olie, salt og peber.
  • Ryst posen og fordel kartoflerne ud på en bageplade med bagepapir.
  • Bag kartoflerne i ovnen i 45 minutter.
  • Imens kartoflerne er i ovnen, så laves sovsen.
  • Smelt smøret i en gryde og steg løg og pølser. Rør løbende i det og steg det indtil løgene er bløde og pølserne er brune.
  • Tilsæt paprika og mel, og tilføj derefter tomatpuréen.
  • Tilføj fløden imens der røres godt rundt. Tilsæt salt og peber.
  • Lad det hele koges op, så det bobler en smule, men husk at rør i det engang i mellem. Når sovsen er tilpas tyk i det, så kan den smages til.
  • Når kartoflerne har fået nok, så kan de blandes i sovsen.
  • Nu er din svenske pølseret klar til at blive serveret.
Har du prøvet opskriften?Hvordan var den? Skriv endelig en kommentar!
Mere i samme kategori:
Aftensmad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering