Spaghetti med kalvekød, tomater, basilikum og hytteost
Nogle gange, så falder jeg over en opskrift, som ser så interessant ud, at jeg bare MÅ lave den samme dag. Sådan havde jeg det med denne opskrift på spaghetti med kalvekød, da jeg så den første gang. Herhjemme er vi meget begejstret for pastaretter og især ungerne er vilde med spaghetti. Da jeg præsenterede dem for retten første gang, var de lidt tilbageholdende, men da de først fik smagt det saftige kalvekød og de friske cocktailtomater, så var det et hit med det samme. ?
Vidste du, at spaghetti oprindeligt stammer fra Kina fra omkring 2.000 år f.Kr.?
Opskriften er nem at følge og der er faktisk ikke så mange ben i den. Et godt tip er at skære kalvekødet ud i tern, FØR du sætter vand over til pastaen. På den måde løber tiden ikke pludseligt fra dig. Husk også IKKE at hælde vandet fra, når spaghettien er kogt færdig. Tomaterne skal nemlig koge i selvsamme vand med sukker i i to minutter. Det er lige prikken over i’et.
Opskrift på spaghetti med kalvekød
Indsendt af:
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
- 2 spsk. olivenolie
- 400 gr. kalvekød
- 1 rødløg
- 8 blade basilikum
- 400 gr. spaghetti
- 250 gr. cocktailtomater
- 100 gr. hytteost
- ½ tsk. sukker
- Salt Efter behov
- Peber Efter behov
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
- Start med at varme olien på en pande ved svag varme
- Skær kalvekødet ud i tern
- Steg kødet til det har fået nok
- Kog spaghettien som anvist på emballagen
- Skær løget ud i strimler og steg dem på panden med kød
- Halvér cherrytomaterne
- Lad spaghettien dryppe af, når den er kogt færdig - HÆLD IKKE VANDET FRA
- Kom cocktailtomaterne op i gryden med vand, og kog dem med sukker i to minutter
- Kom kødet og løg op i en varm gryde med spaghettien og bland rundt
- Kom tomater og basilikum ved
- Anret med hytteost, salt og peber