Du er her: Hjem Opskrifter Aftensmad Sigøjnerpande med kartoffelmos
Annonce
okt 18, 2019
681 visninger
0 0

Sigøjnerpande med kartoffelmos

Af
Annonce

Sigøjnerpande med kartoffelmos

Her er en nem opskrift på sigøjnerpande, som jeg plejer at lave med kylling, paprika, tomat og løg mm.. Nogle kalder retten for sigøjnergryde, men det er den samme ret. Man kan servere den med blandt andet ris, men jeg foretrækker at servere den med kartoffelmos. Et godt tip er at lave retten i en forholdsvis dyb pande, da alle ingredienserne fylder en del.

Fun fact

Sigøjnere stammer fra Indien, hvor det antages, at de er udvandret fra omkring 800-1300-tallet, da mange af dem taler det indoariske sprog romani. ☺

Sigøjnerpande med kartoffelmos

Opskrift på sigøjnerpande med kartoffelmos

Indsendt af:

Peter EistrupPeter Eistrup
Her er en nem opskrift på sigøjnerpande, som jeg plejer at lave med kylling, paprika, tomat og løg mm.. Man kan servere retten med blandt andet ris, men jeg foretrækker at servere den med kartoffelmos. Et godt tip er at lave retten i en forholdsvis dyb pande, da alle ingredienserne fylder en del.
Ingen bedømmelse endnu
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 45 min
Ret Aftensmad
Antal 4 personer
Kalorier 276 kcal

Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
 

  • 1 stk. rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ds. hakket tomat
  • 4 stk. kylling
  • 250 gr. champignon
  • 3 dl. madlavningsfløde
  • 1 drys persille
  • Salt Efter behov
  • Peber Efter behov

Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
 

  • Hvis du serverer retten med kartoffelmos, så start med at skrælle kartofler og kog dem til de er færdige.
  • Skyl og rens champignonerne rene for jord og skær dem i kvarte eller mindre stykker. Svits dem på en varm pande uden fedtstof og læg dem til side.
  • Kyllingefileterne skæres i mundrette stykker og steges på panden med lidt olie til de er møre. Krydr med salt, paprika og peber. Læg til side, når kyllingen er klar.
  • Hak hvidløg og rødløg fint og sautér den i panden med lidt olie. Skær peberfrugten i tern, smid det på panden sammen med hvidløg og rødløget og lad det sautére i et par minutter.
  • Tilføj tre teskefulde paprika og rør rundt.
  • Kom kyllingestykkerne i sammen med champignonerne.
  • Tilsæt de hakkede tomater, samt madlavningsfløden, rør rundt og lade retten koge op.
  • Skru lidt ned for varmen og lad det hele simre i cirka 10 minutter. Smag retten til med salt, peber og eventuelt mere paprika.
  • Vend det hele med lidt friskhakket persille.

Næringsindhold pr. portion

Calories: 276 kcalCarbohydrates: 4 gProtein: 4 gFat: 28 gSaturated Fat: 17 gCholesterol: 104 mgSodium: 33 mgPotassium: 261 mgFiber: 1 gSugar: 1 gVitamin A: 1125 IUVitamin C: 2 mgCalcium: 52 mgIron: 1 mg
Vind et gavekort på 500 kr.Indsend en opskrift og deltag i lodtrækningen om et gavekort på 500 kr. til REMA 1000.
Klik her og læs mere.
Opskrift mærkater
· · · ·
Mere i samme kategori:
Aftensmad · Kartoffelmos
Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




mine-madopskrifter.dk

second_shiftnav_panel

Følg os