Du er her: Hjem Aftensmad Sigøjnerpande med kartoffelmos
okt 18, 2019
49 visninger
0 0

Sigøjnerpande med kartoffelmos

Af

Sigøjnerpande med kartoffelmos

Her er en nem opskrift på sigøjnerpande, som jeg plejer at lave med kylling, paprika, tomat og løg mm.. Nogle kalder retten for sigøjnergryde, men det er den samme ret. Man kan servere den med blandt andet ris, men jeg foretrækker at servere den med kartoffelmos. Et godt tip er at lave retten i en forholdsvis dyb pande, da alle ingredienserne fylder en del.

Fun fact

Sigøjnere stammer fra Indien, hvor det antages, at de er udvandret fra omkring 800-1300-tallet, da mange af dem taler det indoariske sprog romani. ☺

Sigøjnerpande med kartoffelmos

Opskrift på sigøjnerpande med kartoffelmos

Peter Eistrup
Her er en nem opskrift på sigøjnerpande, som jeg plejer at lave med kylling, paprika, tomat og løg mm.. Man kan servere retten med blandt andet ris, men jeg foretrækker at servere den med kartoffelmos. Et godt tip er at lave retten i en forholdsvis dyb pande, da alle ingredienserne fylder en del.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 45 min
Ret Aftensmad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 stk. rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ds. hakket tomat
  • 4 stk. kylling
  • 250 gr. champignon
  • 3 dl. madlavningsfløde
  • 1 drys persille
  • Salt og peber Efter behov

Sådan gør du
 

  • Hvis du serverer retten med kartoffelmos, så start med at skrælle kartofler og kog dem til de er færdige.
  • Skyl og rens champignonerne rene for jord og skær dem i kvarte eller mindre stykker. Svits dem på en varm pande uden fedtstof og læg dem til side.
  • Kyllingefileterne skæres i mundrette stykker og steges på panden med lidt olie til de er møre. Krydr med salt, paprika og peber. Læg til side, når kyllingen er klar.
  • Hak hvidløg og rødløg fint og sautér den i panden med lidt olie. Skær peberfrugten i tern, smid det på panden sammen med hvidløg og rødløget og lad det sautére i et par minutter.
  • Tilføj tre teskefulde paprika og rør rundt.
  • Kom kyllingestykkerne i sammen med champignonerne.
  • Tilsæt de hakkede tomater, samt madlavningsfløden, rør rundt og lade retten koge op.
  • Skru lidt ned for varmen og lad det hele simre i cirka 10 minutter. Smag retten til med salt, peber og eventuelt mere paprika.
  • Vend det hele med lidt friskhakket persille.
Opskrift mærkater
· · · ·
Mere i samme kategori:
Aftensmad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




mine-madopskrifter.dk