Opskrift på drømmekage uden æg i
Vores dreng på tre år har æg-allergi, men det skal ikke stoppe os i at servere kage. Slet ikke, når det kommer til én af mine egne yndlingskager, nemlig drømmekagen.
Derfor gik jeg på jagt efter en opskrift, som vi kunne bruge og fandt den heldigvis uden ret megen søgen.
“Men kan man lave en lige så god drømmekage uden æg, som med?”, spørger du måske. Ja, det kan man faktisk godt og det er denne opskrift et godt bevis på. Prøv den. Du vil med garanti også synes godt om den. ☺
Er du mere til andre kager uden æg, så som chokoladekage uden æg, vafler uden æg eller kanelkage uden æg? Uanset hvad, så kan du finde mange andre opskrifter på kager uden æg på siden her.
Vidste du i øvrigt, at drømmekagen stammer fra landsbyen Klokkerholm i Vendsyssel og kan dateres tilbage til 1960?
Opskrift på drømmekage uden æg
Indsendt af:
Udstyr
- Non-stick belægning.
- Kommer i forskellige størrelser.
- Rengøres nemt, opvaskemaskine frarådes.
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
Dejen
- 225 gr. sukker
- 250 gr. mel
- 2 tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2½ dl. mælk
- ¾ dl. olivenolie
Fyld (topping)
- 150 gr. kokosmel
- 100 gr. smør
- 225 gr. brun farin
- ½ dl. mælk
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
Sådan laves dejen
- Start med at tænde din ovn på 200 grader.
- Bland sukker, bagepulver, mel, salt og vaniljesukker sammen i en skål.
- Tilsæt olivenolie og 2½ dl. mælk.
- Rør blandingen sammen, så det bliver til en glat dej.
- Hæld den blandede dej i en smurt bageform på ca. 25x25 cm.
- Bag kagen i ca. 35-40 minutter.
Sådan laves fyldet (topping)
- Når der er fem minutter tilbage af bagetiden, så bland smør, brun farin, kokosmel og ½ dl. mælk i en gryde.
- Varm fyldet godt i gryden.
- Tag kagen ud af ovnen, smør fyldet på kagen og bag igen i ca. fem minutter.
- Når kagen er færdigbagt, bør den stå og afkøle inden den serveres.