Du er her: Hjem Opskrifter Kager Bradepandekage Kanelkage uden æg
Annonce
mar 2, 2021
355 visninger
0 0

Kanelkage uden æg

Af
Annonce

Kanelkage uden æg og med kærnemælk

Denne opskrift er lidt af en klassiker for mig. Jeg kan huske, hvordan jeg havde den med i 1. klasse, da jeg fyldte år. Næsten 30 år senere, så serverer jeg den stadig, men nu blot for mine kollegaer, når jeg har fødselsdag.

Det er også en kage, som bliver lavet ofte hjemme hos os, da den for det første smager vildt godt, men også fordi, at den er uden æg. Med en søn, der har allergi over for æg, så er denne bare en vinder. Vi ynder også at lave kanelsnegle uden æg fra tid til anden, som også plejer at være et hit herhjemme.

Kanelkage uden æg

Opskrift på kanelkage uden æg

Indsendt af:

Peter EistrupPeter Eistrup
Kanelkagen er blevet lidt af en klassiker hjemme hos os. Den er nem og hurtig at lave, og så smager den bare vildt godt. Kaffeglasuren giver også bradepandekagen sin karakteristiske smag. Man gå aldrig galt i byen med denne opskrift.
Ingen bedømmelse endnu
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 35 min
Samlet tid 50 min
Ret Bradepandekage
Kan fryses? Ja
Antal 10 personer
Kalorier 848 kcal

Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
 

Dej

 • 500 gr. sukker
 • 600 gr. hvedemel
 • 175 gr. smør Smeltet
 • 3 tsk. natron
 • 2 spsk. kanel Stødt
 • dl. kærnemælk

Kaffeglasur

 • 350 gr. flormelis
 • 175 gr. smør Smeltet
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 3 spsk. kakao
 • 4 spsk. kaffe Færdigbrygget

Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
 

Dej

 • Start med at tænde ovnen på 200 grader.
 • Smelt smørret i en gryde.
 • Mens smørret smeltes, så bland mel, natron, kanel, sukker og kærnemælk sammen i en skål.
 • Hæld den smeltede smør over i skålen. Bland det hele godt sammen.
 • Smør en bradepande og hæld derefter dejen i.
 • Bag kagen i ca. 35 minutter afhængigt af dejens tykkelse.

Kaffeglasur

 • Inden du laver glasuren, er det en god idé at kagen er afkølet først.
 • Start med at brygge kaffen.
 • Smelt smørret i en gryde.
 • Hæld den færdigbryggede kaffe i gryden sammen med de resterende ingredienser og rør godt rundt.
 • Smør glasuren på kagen umiddelbart efter, at kagen er bagt færdig.

Næringsindhold pr. portion

Calories: 848 kcalCarbohydrates: 135 gProtein: 9 gFat: 31 gSaturated Fat: 7 gCholesterol: 8 mgSodium: 493 mgPotassium: 187 mgFiber: 2 gSugar: 88 gVitamin A: 1376 IUVitamin C: 1 mgCalcium: 109 mgIron: 3 mg
Vind et gavekort på 500 kr.Indsend en opskrift og deltag i lodtrækningen om et gavekort på 500 kr. til REMA 1000.
Klik her og læs mere.
Mere i samme kategori:
Bradepandekage · Kager
Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
mine-madopskrifter.dk

second_shiftnav_panel

Følg os


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_get_current_user() in /var/www/mine-madopskrifter.dk/public_html/wp-content/plugins/frontend-publishing-pro/includes/global-functions.php:25 Stack trace: #0 /var/www/mine-madopskrifter.dk/public_html/wp-content/plugins/frontend-publishing-pro/includes/class-frontend-publishing-pro.php(284): wpfepp_current_user_has(Array) #1 /var/www/mine-madopskrifter.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(292): Frontend_Publishing_Pro->show_users_own_attachments(Object(WP_Query)) #2 /var/www/mine-madopskrifter.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(316): WP_Hook->apply_filters('', Array) #3 /var/www/mine-madopskrifter.dk/public_html/wp-includes/plugin.php(551): WP_Hook->do_action(Array) #4 /var/www/mine-madopskrifter.dk/public_html/wp-includes/class-wp-query.php(1784): do_action_ref_array('pre_get_posts', Array) #5 /var/www/mine-madopskrifter.dk/public_html/wp-includes/class-wp-query.php(3465): WP_Query->get_posts() #6 /var/www/mine-madopskrifter.dk/public_html/wp-inc in /var/www/mine-madopskrifter.dk/public_html/wp-content/plugins/frontend-publishing-pro/includes/global-functions.php on line 25