Blomkålsmos med pikantost
Sundt og lækkert tilbehør til eks. kylling.
Opskrift på blomkålsmos med pikantost
Indsendt af:
Sundt og lækkert tilbehør eks. til kylling
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
- 1 blomkålshoved
- 100 gr. pikantost
- 100 gr. cheddar ost
- Salt Efter behag
- Peber Efter behag
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
- Fjer stok og blade fra blomkål og skær den i buketter.
- Kog blomkålsbuketterne i let saltet vand i ca. -10-12 min. eller indtil de er møre
- Pikantost og 50g cheddar puttes i en stor skål
- Dræn blomkålene for vand og hæld dem over i skålen. Mos med en gaffel eller en elpisker indtil blomkålene har den konsistens, der passer dig.
- Hæld blandingen over en smurt ovnfast skål og drys resten af cheddarosten på toppen
- Bag blomkålsmosen midt i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter
Næringsindhold pr. portion
Calories: 444 kcalCarbohydrates: 17 gProtein: 21 gFat: 34 gSaturated Fat: 20 gCholesterol: 108 mgSodium: 557 mgPotassium: 978 mgFiber: 6 gSugar: 7 gVitamin A: 1173 IUVitamin C: 139 mgCalcium: 473 mgIron: 2 mg
Mere i samme kategori:
Tilbehør