Nem og lækker opskrift på kartoffelmos
Her er en nem, hurtig og lækker opskrift på kartoffelmos til to personer. Jeg plejer at bruge både smør og madlavningsfløde, så mosen bliver ekstra lækker.
Man kan bruge opskriften som tilbehør, men ellers så indgår den også i mange andre retter – blandt andet millionbøf, sigøjnerpande og så videre. Man kan godt blive overrasket over, hvor mange kartofler man skal skrælle før man er sikker på at have nok mos.
Fun fact
Vidste du i øvrigt, at man kan datere retten helt tilbage til 1747?
Opskrift på nem og lækker kartoffelmos
Indsendt af:
Ingredienser
- 1 kg. kartofler
- 50 gr. smør
- 1 dl. madlavningsfløde
- Salt Efter behov
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne.
- Fyld en gryde med vand og kog kartoflerne.
- Når kartoflerne er færdige hældes vandet fra.
- Tilføj smøret og madlavningsfløden og pisk det hele sammen med kartoflerne, indtil mosen har den rette konsistens.
- Smag til med salt.
- Pynt eventuelt med persille.