Tomatsalsa
Tomatsalsa kan bruges til rigtig mange retter. Vi bruger den ofte som tilbehør til chili con carne, bruschetta eller nachos, hvor den lige giver et ekstra pift. Vi kan også finde på at bruge den til når vi får nachos, hvor vi så bruger den som dip. Det giver en dejlig frisk smag i stedet for de gængse pulverdip man typisk blander med creme fraiche og som kan købes i de fleste supermarkeder.
Denne opskrift er både nem og super lækker, og kan som nævnt bruges til de fleste mexicanske retter, såsom chili con carne eller tacos.
Opskrift på tomatsalsa
Indsendt af:
Nem og lækker tomatsalsa, der kan bruges til de fleste mexicanske retter, såsom chili con carne eller tacos.
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
- 250 gr. tomater
- 1 frisk rød chili Finthakket
- 1 fed hvidløg
- ½ bdt. frisk bredbladet persille
- 1 limefrugt
- 1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- Salt Efter behag
- Peber Efter behag
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
- Grovhak tomaterne.
- Finhak chili og persillen.
- Pres hvidløget.
- Bland det hele sammen med olie og pres saften af limefrugten ud over.
- Smag til med salt og peber
- Stil salsaen tildækket i køleskabet i mindst en halv time inden brug.
Næringsindhold pr. portion
Calories: 47 kcalCarbohydrates: 11 gProtein: 2 gFat: 1 gSaturated Fat: 1 gSodium: 9 mgPotassium: 406 mgFiber: 3 gSugar: 5 gVitamin A: 1293 IUVitamin C: 60 mgCalcium: 28 mgIron: 1 mg