Du er her: Hjem Opskrifter Kager Bradepandekage Drømmekage uden æg
Annonce
okt 19, 2021
12353 visninger
0 0

Drømmekage uden æg

Af
Annonce

Opskrift på drømmekage uden æg i

Vores dreng på tre år har æg-allergi, men det skal ikke stoppe os i at servere kage. Slet ikke, når det kommer til én af mine egne yndlingskager, nemlig drømmekagen.

Derfor gik jeg på jagt efter en opskrift, som vi kunne bruge og fandt den heldigvis uden ret megen søgen.

“Men kan man lave en lige så god drømmekage uden æg, som med?”, spørger du måske. Ja, det kan man faktisk godt og det er denne opskrift et godt bevis på. Prøv den. Du vil med garanti også synes godt om den. ☺

Er du mere til andre kager uden æg, så som chokoladekage uden æg, vafler uden æg eller kanelkage uden æg? Uanset hvad, så kan du finde mange andre opskrifter på kager uden æg på siden her.

Vidste du i øvrigt, at drømmekagen stammer fra landsbyen Klokkerholm i Vendsyssel og kan dateres tilbage til 1960?

Drømmekage uden æg

Opskrift på drømmekage uden æg

Indsendt af:

Peter EistrupPeter Eistrup
En meget nem og simpelt opskrift på en svampet drømmekage uden æg, som du med garanti vil synes om.
2.46 fra 44 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret Bradepandekage
Antal 8 personer
Kalorier 605 kcal

Udstyr

Køb bageform 25x25 Info om bageform:
  • Non-stick belægning.
  • Kommer i forskellige størrelser.
  • Rengøres nemt, opvaskemaskine frarådes.
Denne bageform fra Kitchen Craft kommer med en praktisk non-stick belægning, der sikrer brugervenlighed i top. Bageformen har en høj kant, hvilket gør den ideel til at bage fine kager til eksempelvis brylluppet. Formen kommer i forskellige størrelser, som du frit kan vælge mellem.
(Du videresendes til kitchenone.dk)
Bageform 25x25

Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
 

Dejen

  • 225 gr. sukker
  • 250 gr. mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • dl. mælk
  • ¾ dl. olivenolie

Fyld (topping)

  • 150 gr. kokosmel
  • 100 gr. smør
  • 225 gr. brun farin
  • ½ dl. mælk

Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
 

Sådan laves dejen

  • Start med at tænde din ovn på 200 grader.
  • Bland sukker, bagepulver, mel, salt og vaniljesukker sammen i en skål.
  • Tilsæt olivenolie og 2½ dl. mælk.
  • Rør blandingen sammen, så det bliver til en glat dej.
  • Hæld den blandede dej i en smurt bageform på ca. 25x25 cm.
  • Bag kagen i ca. 35-40 minutter.

Sådan laves fyldet (topping)

  • Når der er fem minutter tilbage af bagetiden, så bland smør, brun farin, kokosmel og ½ dl. mælk i en gryde.
  • Varm fyldet godt i gryden.
  • Tag kagen ud af ovnen, smør fyldet på kagen og bag igen i ca. fem minutter.
  • Når kagen er færdigbagt, bør den stå og afkøle inden den serveres.

Næringsindhold pr. portion

Calories: 605 kcalCarbohydrates: 92 gProtein: 7 gFat: 24 gSaturated Fat: 7 gPolyunsaturated Fat: 4 gMonounsaturated Fat: 12 gCholesterol: 4 mgSodium: 263 mgPotassium: 126 mgFiber: 7 gSugar: 59 gVitamin A: 508 IUVitamin C: 1 mgCalcium: 75 mgIron: 2 mg
Mere i samme kategori:
Bradepandekage · Kager · Kager uden æg
Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




mine-madopskrifter.dk

second_shiftnav_panel

Følg os