Du er her: Hjem Dessert “Den du ved nok”-kage
okt 19, 2019
27 visninger
0 0

“Den du ved nok”-kage

Af

“Den du ved nok kage”

Jeg havde en dag sådan lyst til en kage, som jeg havde fået før. Problemet var bare, at jeg ikke kunne huske navnet på den. Jeg spurgte derfor min kæreste, om hun kendte til en kage, hvor glasuren var lavet af kokosmel og med lidt kaffe i. “Ja!”, svarede hun prompte, “Det er “Den du ved nok”.”. Jeg svarede “Nej, det ved jeg ikke, det er derfor jeg spørger dig.”, hvorefter hun forklarede, at “Den du ved nok” var navnet på kagen – altså “Den du ved nok kage”. Jeg følte mig lettere dum … ?

Opskriften her er til en 20×30 cm. bradepande. Har du ikke en bradepande med de mål, så lav den hellere i en, hvor målene er større.

Fun fact

Vidste du, at EU har noteret de danske kager som Danmarks bidrag til verdenskulturen?

Se flere opskrifter på kager her.

Den du ved nok kage

Opskrift på "Den du ved nok"-kage

Peter Eistrup
Nem opskrift, der er lige til gå til. ☺
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 45 min
Ret Kage
Antal 24 stk.

Ingredienser
  

  • 2 stk. æg
  • 225 gr. hvedemel
  • 250 gr. sukker
  • 1,5 spsk. kakao
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 dl. mælk
  • 150 gr. smeltet smør

Glasur

  • 200 gr. smør
  • 2,5 spsk. kakao
  • 100 gr. kokosmel
  • 7 spsk. færdigbrygget kaffe
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 375 gr. flormelis

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 190 grader. Det er vigtigt, at det ikke er varmluft.
  • Smelt smøret i en kasserolle og lad det efterfølgende køle af.
  • Pisk så æg og sukker sammen i en skål, til det er hvidt, tykt og skummende med en elpisker eller i en køkkenmaskine.
  • Rør sukker, hvedemel, vaniljesukker, kakao og bagepulver sammen i en skål for sig.
  • Skiftevis tilsættes mælk og de tørre ingredienser æggemassen. Tilsæt de tørre ingredienser gennem en sigte for at undgå klumper. Det hele gøres ved hjælp af en grydeske, men sørg for, at der ikke røres kraftigt.
  • Til sidst så tilføjes den afkølede margarine. Også her vendes det med en grydeske.
  • Kom bagepapir i en 20×30 cm bradepande og hæld dejen i.
  • Bag kagen i ca. 25 minutter.
  • Når kagen er bagt færdig, skal den stå indtil den er afkølet.

Glasur

  • Smelt smøret.
  • Tilføj de andre ingredienser og rør rundt.
  • Smør glasuren på den afkølede kage og servér den.
Opskrift mærkater
· · ·
Mere i samme kategori:
Dessert · Kager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




mine-madopskrifter.dk