Du er her: Hjem Dessert Risalamande
dec 2, 2019
24 visninger
0 0

Risalamande

Af

Klassisk risalamande

Risalamande plejer at være en fast bestanddel i manges hjem juleaften. Husk at lav risengrøden dagen før, at risalamanden skal serveres.

Risalamande

Opskrift på risalamande

Mia-Jesper
Klassisk risalamande
Samlet tid 30 min
Ret Dessert

Ingredienser
  

  • 350 gr. pama grødris
  • 2 ltr. sødmælk
  • 3 dl. vand
  • 2 stk. vaniljestænger
  • ¼ tsk. salt
  • ½ ltr. piskefløde
  • 4 spsk. sukker
  • 150 gr. smuttede mandler

Sådan gør du
 

  • Skrab vaniljekorn ud af vaniljestængerne
  • Bring vandet i kog i en gryde
  • Tilsæt ris og lad det koge i ca. 2 min.
  • Tilsæt sødmælken, vaniljekorn og vaniljestænger.
  • Bring det hele i kog. Rør godt rundt så mælken ikke brænder på
  • Når grøden koger skrues der ned for varmen og den koger videre i ca. 45 min. eller indtil den har den ønskede konsistens
  • Smag til med ca. 1/4 tsk. salt.
  • Fjern vaniljestænger fra den færdige grød og stil den køligt natten over
  • Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt i den kolde grød. Kun lidt ad gangen indtil du opnår den ønskede konsistens
  • Rør sukker i lidt ad gangen indtil du opnår den ønskede smag
  • De smuttede mandler hakkes groft og blandes herefter i grøden. Husk at gemme en eller flere hele mandler 🙂
  • Stil Risalamanden koldt indtil den skal spises og server den med varm kirsebærsovs
Opskrift mærkater
· ·
Mere i samme kategori:
Dessert

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




mine-madopskrifter.dk