Klassisk risalamande
Risalamande plejer at være en fast bestanddel i manges hjem juleaften. Husk at lav risengrøden dagen før, at risalamanden skal serveres.
Opskrift på risalamande
Indsendt af:
Klassisk risalamande
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
- 350 gr. pama grødris
- 2 ltr. sødmælk
- 3 dl. vand
- 2 stk. vaniljestænger
- ¼ tsk. salt
- ½ ltr. piskefløde
- 4 spsk. sukker
- 150 gr. smuttede mandler
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
- Skrab vaniljekorn ud af vaniljestængerne
- Bring vandet i kog i en gryde
- Tilsæt ris og lad det koge i ca. 2 min.
- Tilsæt sødmælken, vaniljekorn og vaniljestænger.
- Bring det hele i kog. Rør godt rundt så mælken ikke brænder på
- Når grøden koger skrues der ned for varmen og den koger videre i ca. 45 min. eller indtil den har den ønskede konsistens
- Smag til med ca. 1/4 tsk. salt.
- Fjern vaniljestænger fra den færdige grød og stil den køligt natten over
- Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt i den kolde grød. Kun lidt ad gangen indtil du opnår den ønskede konsistens
- Rør sukker i lidt ad gangen indtil du opnår den ønskede smag
- De smuttede mandler hakkes groft og blandes herefter i grøden. Husk at gemme en eller flere hele mandler 🙂
- Stil Risalamanden koldt indtil den skal spises og server den med varm kirsebærsovs
Næringsindhold pr. portion
Calories: 2161 kcalCarbohydrates: 310 gProtein: 55 gFat: 81 gSaturated Fat: 7 gTrans Fat: 1 gCholesterol: 1 mgSodium: 145 mgPotassium: 1258 mgFiber: 25 gSugar: 11 gVitamin A: 21 IUCalcium: 376 mgIron: 20 mg
Mere i samme kategori:
Dessert