Klassisk risalamande
Risalamande plejer at være en fast bestanddel i manges hjem juleaften. Husk at lav risengrøden dagen før, at risalamanden skal serveres.
Opskrift på risalamande
Klassisk risalamande
Ingredienser
- 350 gr. pama grødris
- 2 ltr. sødmælk
- 3 dl. vand
- 2 stk. vaniljestænger
- ¼ tsk. salt
- ½ ltr. piskefløde
- 4 spsk. sukker
- 150 gr. smuttede mandler
Sådan gør du
- Skrab vaniljekorn ud af vaniljestængerne
- Bring vandet i kog i en gryde
- Tilsæt ris og lad det koge i ca. 2 min.
- Tilsæt sødmælken, vaniljekorn og vaniljestænger.
- Bring det hele i kog. Rør godt rundt så mælken ikke brænder på
- Når grøden koger skrues der ned for varmen og den koger videre i ca. 45 min. eller indtil den har den ønskede konsistens
- Smag til med ca. 1/4 tsk. salt.
- Fjern vaniljestænger fra den færdige grød og stil den køligt natten over
- Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt i den kolde grød. Kun lidt ad gangen indtil du opnår den ønskede konsistens
- Rør sukker i lidt ad gangen indtil du opnår den ønskede smag
- De smuttede mandler hakkes groft og blandes herefter i grøden. Husk at gemme en eller flere hele mandler 🙂
- Stil Risalamanden koldt indtil den skal spises og server den med varm kirsebærsovs
Mere i samme kategori:
Dessert