Crumble cake med æbler og hindbær
Crumble cake er en nem og meget hurtig dessert at lave. Du kan forberede kagen flere timer før den skal spises, stille den i køleskabet og først bage den, lige inden den skal serveres. Det er en god idé, hvis du får gæster og gerne vil bruge tiden på noget andet inden de ankommer. ?
Opskrift på crumblecake
Ingredienser
- 2 stk. æbler
- ½ ds. ferskner
- 1 håndfuld frosne hindbær
- 100 gr. smeltet smør
- 100 gr. havregryn
- 100 gr. sukker
- 100 gr. mel
Creme
- 2 dl. creme fraiche
- ½ tsk. vaniljesukker
Sådan gør du
- Hvis du vil servere kagen med det samme, så start med at tænde ovnen på 200 grader.
- Smelt smørret i en lille gryde ved lav varme.
- Mens smørret smeltes, så skæres æbler øjne ud i tynde skiver. Fersknerne skæres ud i tynde både.
- Læg æblerne i bunden af et ildfast tærtefad og fersknerne ovenpå. Tag de frosne hindbær og drys dem ovenpå.
- Hæld havregryn, sukker og mel i gryden med smørret og bland det hele godt sammen.
- Fordel blandingen over frugterne i tærtefadet.
- Sæt kagen i ovnen og bag i 30 minutter.
- Mens kagen bages, så blandes cremen
- Bland creme fraiche og vaniljesukker sammen i en lille skål.
- Når kagen er bagt færdig, er den klar til at blive serveret.