Langtidshævede boller
Nemme og lækre boller til hverdag. Ca. 16 stk.
Opskrift på langtidshævede boller
Indsendt af:
Nemme og lækre boller til hverdag. Ca. 16 stk
Udstyr
Bagestålet (youtube)
- Bagestålet Kernen i sortimentet. Bagestålet er stort set umuligt at ødelægge. Det leder og optager varmen 18 x bedre end en almindelig bagesten, og hjælper dig med at hæve dine bageresultater til et nyt niveau.
- Kombispaden Kombispaden er uundværlig når du skal have din pizza eller dine brød og boller ind og ud af ovnen. Den fungerer både som forberedelsesplade og som bagespade.
Bagestålet+Kombispaden
- Bagestålet Kernen i sortimentet. Bagestålet er stort set umuligt at ødelægge. Det leder og optager varmen 18 x bedre end en almindelig bagesten, og hjælper dig med at hæve dine bageresultater til et nyt niveau.
Bagestålet
- Kombispaden Kombispaden er uundværlig når du skal have din pizza eller dine brød og boller ind og ud af ovnen. Den fungerer både som forberedelsesplade og som bagespade.
Kombispaden
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
- 30 gr. gær
- 7 dl. koldt vand
- 2 spsk. olie
- 2 spsk. hvidt sukker
- 2 tsk. groft salt
- 200 gr. grovvalsede havregryn
- 200 gr. rugmel
- 500 gr. hvedemel
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
- Rør gæren ud i det kolde vand
- Tilsæt havregryn, rugmel og ca. halvdelen af hvedemelet. Rør godt rundt
- Tilsæt olie, salt, sukker og resten af melet og rør dejen færdig
- Dæk skålen med film og stil den i køleskabet til næste dag
- Tænd ovnen på 200 grader (over/undervarme)
- Brug to skeer til at forme ca. 16 boller på en bageplade
- Bag bollerne midt i ovnen i ca. 20-25 min.
- Lad de nybagte boller køle af på en bagerist
TIP:
- Brug gerne en røremaskine. Derved fås det bedste resultat.
- Bollerne er velegnede til frysning
Næringsindhold pr. portion
Calories: 418 kcalCarbohydrates: 85 gProtein: 14 gFat: 3 gSaturated Fat: 1 gTrans Fat: 1 gSodium: 105 mgPotassium: 177 mgFiber: 8 gSugar: 1 gVitamin C: 1 mgCalcium: 26 mgIron: 5 mg