Langtidshævede boller
Nemme og lækre boller til hverdag. Ca. 16 stk.
Opskrift på langtidshævede boller
Nemme og lækre boller til hverdag. Ca. 16 stk
Ingredienser
- 30 gr. gær
- 7 dl. koldt vand
- 2 spsk. olie
- 2 spsk. hvidt sukker
- 2 tsk. groft salt
- 200 gr. grovvalsede havregryn
- 200 gr. rugmel
- 500 gr. hvedemel
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det kolde vand
- Tilsæt havregryn, rugmel og ca. halvdelen af hvedemelet. Rør godt rundt
- Tilsæt olie, salt, sukker og resten af melet og rør dejen færdig
- Dæk skålen med film og stil den i køleskabet til næste dag
- Tænd ovnen på 200 grader (over/undervarme)
- Brug to skeer til at forme ca. 16 boller på en bageplade
- Bag bollerne midt i ovnen i ca. 20-25 min.
- Lad de nybagte boller køle af på en bagerist
TIP:
- Brug gerne en røremaskine. Derved fås det bedste resultat.
- Bollerne er velegnede til frysning