Langtidshævede boller
Nemme og lækre boller til hverdag. Ca. 16 stk.
Opskrift på langtidshævede boller
Indsendt af:
Nemme og lækre boller til hverdag. Ca. 16 stk
Udstyr
Bagestålet (youtube)
- Bagestålet Kernen i sortimentet. Bagestålet er stort set umuligt at ødelægge. Det leder og optager varmen 18 x bedre end en almindelig bagesten, og hjælper dig med at hæve dine bageresultater til et nyt niveau.
- Kombispaden Kombispaden er uundværlig når du skal have din pizza eller dine brød og boller ind og ud af ovnen. Den fungerer både som forberedelsesplade og som bagespade.
Bagestålet+Kombispaden
Bagestålet
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
- 30 gr. gær
- 7 dl. koldt vand
- 2 spsk. olie
- 2 spsk. hvidt sukker
- 2 tsk. groft salt
- 200 gr. grovvalsede havregryn
- 200 gr. rugmel
- 500 gr. hvedemel
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
- Rør gæren ud i det kolde vand
- Tilsæt havregryn, rugmel og ca. halvdelen af hvedemelet. Rør godt rundt
- Tilsæt olie, salt, sukker og resten af melet og rør dejen færdig
- Dæk skålen med film og stil den i køleskabet til næste dag
- Tænd ovnen på 200 grader (over/undervarme)
- Brug to skeer til at forme ca. 16 boller på en bageplade
- Bag bollerne midt i ovnen i ca. 20-25 min.
- Lad de nybagte boller køle af på en bagerist
TIP:
- Brug gerne en røremaskine. Derved fås det bedste resultat.
- Bollerne er velegnede til frysning
Næringsindhold pr. portion
Calories: 418 kcalCarbohydrates: 85 gProtein: 14 gFat: 3 gSaturated Fat: 1 gTrans Fat: 1 gSodium: 105 mgPotassium: 177 mgFiber: 8 gSugar: 1 gVitamin C: 1 mgCalcium: 26 mgIron: 5 mg