Øllebrød med et lille twist
Hvis man skal have en god start på dagen, så er det ikke helt skævt at starte med øllebrød. Det er sundt i en vis grad og så ligger det godt og tungt i maven. Den eneste udfordring er blot, at man skal stå tidligt op for at lave det … ?
Hvordan laver man øllebrød?
I denne opskrift er der et mindre twist, da sukker er skiftet ud med brun farin. Det giver lige retten en lidt anden dimension. Servér med enten flødeskum eller mælk. Begge dele kan dog også tilføjes på samme tid.
Vidste du i øvrigt, at det er en af de ældste retter i det danske køkken? Den kan dateres mere end 800 år tilbage i tiden.
Opskrift på øllebrød
Indsendt af:
Nem opskrift på øllebrød med et twist i form af brun farin i stedet for almindelig sukker.
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
- 400 gr. rugbrød Gerne schwartzbrot
- 2 fl. hvidtøl
- ½ ltr. vand
- 1½ dl. brun farin
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
- Skær rugbrødet i små tern og sæt det i blød i en gryde med vand og den ene flaske hvidtøl i ca. 1 time.
- Sæt det over at koge, når den ene time er gået.
- Når det koger, så sæt det ned på lavt blus i en halv time.
- Kom den anden flaske hvidtøl og brun farin i, rør rundt og lad det koge op.
- Smag til, om der skal mere sukker i.
- Servér med enten flødeskum eller mælk. Begge dele på samme tid, kan også gå an. ☺
Tip
- Hvis øllebrøden er for tyk, så kan du fortynde det med lidt vand.
Næringsindhold pr. portion
Calories: 402 kcalCarbohydrates: 85 gProtein: 9 gFat: 3 gSaturated Fat: 1 gSodium: 614 mgPotassium: 216 mgFiber: 6 gSugar: 40 gVitamin A: 7 IUVitamin C: 1 mgCalcium: 104 mgIron: 3 mg
Mere i samme kategori:
Morgenmad