Du er her: Hjem Aftensmad Verdens bedste chili con carne
okt 1, 2015
115 visninger
0 0

Verdens bedste chili con carne

Af

Verdens bedste chili con carne

Det er nok lidt af en erklæring at komme med, men det synes jeg i hvert fald, at denne chili con carne opskrift er. ?

Opskriften er helt klart én af mine yndlings, da den er så nem at gå til, og det gode ved den er, er at chili con carnen egentlig blot skal “passe sig selv” på komfuret. Jo længere tid den står og simrer, jo bedre smag, og den kan med fordel stå i flere timer.

Resultatet af ovenstående er en velsmagende ret, der helt sikkert vil blive én af dine favoritter, ligesom den længe har været et hit herhjemme! 🙂 For at gøre den lidt “anderledes”, spiser jeg den selv med rosiner og creme fraiche. Det er bestemt værd at prøve!

Jeg laver ikke min chili con carne særlig stærk, da det ikke falder i familiens smag, men der er dog stadig bid i den – og de synes heldigvis også, at det er verdens bedste chili con carne. ?

En lidt sjov historie er, at min kæreste ikke brød sig om hverken bønner eller kidney beans, da jeg mødte hende første gang. Hun var mildest talt ikke særligt glad for chili con carne. Om det var af ren kærlighed eller blot et forsøg på at stoppe min evindelige plagen, så fik jeg hende i hvert fald overtalt til at smage min chili con carne. Til hendes egen store overraskelse, så faldt smagen og konsistensen i hendes smag og hun var ikke tøvende med at sige: “Det er klart verdens bedste chili con carne!”. At hun så ikke har smagt andre, er en anden sag … 😉

En anden sjov historie er, at mange går og tror, at chili con carne enten er mexikansk eller er fra Spanien, men det er ikke tilfældet. Jeg blev selv overrasket, da jeg satte mig for at undersøge det. Ifølge Stærkchili.dk, så viser det sig nemlig, at chili con carne stammer fra San Antonio i staten Texas, USA af alle steder. Men opskriften på verdens bedste chili con carne, finder du på denne side. ?

verdens bedste chili con carne - mine-madopskrifter.dk

Opskrift på verdens bedste chili con carne

Indsendt af:

Peter Eistrup
Det er lidt af en vovet påstand, men jeg vil alligevel mene, at dette er verdens bedste chili con carne. Den har fået omvendt folk, der ikke kunne lide bønner, så retten kan helt sikkert noget. ?
0 fra 0 stemmer
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t
Ret Aftensmad
Antal 4 personer
Kalorier 350 kcal

Ingredienser
 

 • 4 spsk. olivenolie
 • 2 rødløg
 • 2 fed hvidløg
 • 500 gr. hakket oksekød
 • 1 ds. hakket tomat
 • 1 ds. kidney bønner
 • 1 ds. baked beans
 • Chili Efter behov
 • Oregano Efter behov
 • Salt Efter behov
 • Peber Efter behov

Sådan gør du
 

 • Start med at varme olien op ved svag varme i en gryde.
 • Hak rødløg og hvidløg, og svits dem i gryden med olie i et par minutter.
 • Når løgene er bløde, skrues der op for varmen og kødet brunes.
 • Når kødet er brunet tilsættes krydderierne salt, peber, oregano og chili.
 • Tilføj de hakkede tomater, rør rundt og lad det simre i fem minutter.
 • Tilføj nu kidney bønnerne og baked beans. Rør det hele godt igennem og lad retten simre i 20-25 minutter.

Serveringsforslag

 • Servér eventuelt retten med ris eller nachos og med creme fraiche.

Noter

Hvis jeg virkelig skal forkæle familien, og jeg har tiden til det, så laver jeg retten flere timer før, at den skal serveres. Simpelthen fordi, at den så kan stå og simre længe, hvilket får væden fra de hakkede tomater og bønner til virkelig at trænge ind i kødet og giver chili con carnen meget mere smag. Det kan jeg varmt anbefale! Retten kan dog sagtens laves, hvor den blot har stået at simre i op til en halv time.

Ernæring

Calories: 350 kcalCarbohydrates: 5 gProtein: 22 gFat: 26 gSaturated Fat: 10 gTrans Fat: 2 gCholesterol: 89 mgSodium: 87 mgPotassium: 422 mgFiber: 1 gSugar: 2 gVitamin A: 2 IUVitamin C: 4 mgCalcium: 36 mgIron: 3 mg
Har du prøvet opskriften?Hvordan var den? Skriv endelig en kommentar!
Mere i samme kategori:
Aftensmad · Chili con carne · Mexicansk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering