Risengrød med kanelsukker og smørklat
Risengrød er et kæmpe hit hjemme hos os – hver gang! Vi er en typisk familie på fire, som skal nå både det ene og det andet i løbet af ugen.
Hver mandag skal den ældste på tre år eksempelvis til gymnastik sammen med enten mor eller far, hvor den anden forælder så bliver hjemme sammen med yngstemanden på to år. Da risengrød er så nem en ret at lave, så hedder menuen derfor hver mandag “risengrød med kanelsukker” – til stor begejstring for ungerne. ?
Opskrift på risengrød med kanelsukker
Indsendt af:
Risengrød med kanelsukker er mest populær i juleperioden og i de kolde vintermåneder, men flere og flere spiser den efterhånden året rundt, da den er så nem at lave. Det er samtidig en ægte klassiker!
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
Grød
- 190 gr. grødris
- 2,5 dl. vand
- 1 ltr. mælk
- Salt Efter behov
Kanelsukker
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. stødt kanel
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
- Kog vandet og tilsæt efterfølgende risene. Lad det koge i 2 minutter.
- Tilsæt mælken og lad det koge under omrøring.
- Kog grøden under låg ved svag varme i 45 minutter og rør jævnligt. Sørg for at rør godt i bunden af gryden, så du undgår at brænde grøden på.
- Smag til med salt og servér med kanelsukker og eventuelt en klat smør.
Serveringsforslag
- Server eventuelt retten med rød saftevand. ☺
Næringsindhold pr. portion
Calories: 346 kcalCarbohydrates: 77 gProtein: 6 gFat: 1 gSaturated Fat: 1 gCholesterol: 1 mgSodium: 7 mgPotassium: 75 mgFiber: 3 gSugar: 1 gVitamin A: 2 IUVitamin C: 1 mgCalcium: 12 mgIron: 4 mg