Derfor er ovnbagt laks sundt
I nedenstående tabel kan du se næringsindholdet i laks pr. 100 gr.
Indhold | Indhold pr 100 g |
---|---|
Kalorier i laks (kcal) | 191 |
Protein i laks (g) | 19,5 |
Fedt i laks (g) | 12,6 |
Omega-3-fedtsyrer i laks (g) | 2,60 |
D-vitamin i laks (µg) | 8,62 |
B12-vitamin i laks (µg) | 4,10 |
Selen i laks (µg) | 17,5 |
Kalcium i laks (mg) | 3,75 |
Ifølge madpyramiden.dk, så bør man spise 350 gr. fisk og/eller skaldyr om ugen. Ved denne opskrift får du omkring 200 gr. laks pr. person.
Opskrift på ovnbagt laks med couscous og hytteost
Indsendt af:
Ingredienser
- 4 stk. frossen laksestykke
- 250 gr. couscous
- 250 gr. hytteost
- 2 stk. rødløg
- 1 stk. rød peber
- To håndfulde Ærter
- 1 spsk. olie
- Salt Efter behov
- Peber Efter behov
Sådan gør du
- Tø de frosne laksefileter op i køleskabet dagen før de skal tilberedes.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Tilbered couscous efter emballagens anvisning.
- Snit rød peber og rødløg.
- Tø de frosne ærter op i en skål.
- Placér laksefileterne i et ovnfast fad, sæt dem i ovnen og lad dem få ca. 15 minutter.
- Bland de kogte couscous sammen med de hakkede rødløg, peberen og ærterne i en skål.
- Når laksefileterne er færdige kan retten serveres med hytteost.
- Smag til med salt og peber.