Du er her: Hjem Aftensmad Forloren hare
maj 17, 2016
42 visninger
0 0

Forloren hare

Af

Forloren hare

Dejlig opskrift på forloren hare.

forloren hare citronfrikadeller med - mine-madopskrifter.dk

Opskrift på forloren hare

Indsendt af:

Peter Eistrup
Dejlig opskrift på forloren hare.
0 fra 0 stemmer
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret Aftensmad
Antal 4 personer

Ingredienser
 

  • 600 gr. hakket svinekød
  • 1 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 1 dl. rasp
  • 1 løg
  • 1 stk. Gulerod
  • 2 dl. mælk
  • 1 tsk. groft salt
  • ¼ tsk. peber
  • 150 gr. bacon i skiver
  • 3 dl. mælk
  • dl. okseboullion

Stegesky

  • 2 spsk ribsgelé
  • Saucejævner Efter behag
  • Salt Efter behag
  • Peber Efter behag
  • Kulør Efter behag

Sådan gør du
 

  • Rør kødet sejt med salt.
  • Tilsæt derefter hvidløg, peber, æg, rasp, og løg og rør det sammen.
  • Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens der røres. Farsen må ikke være for fast, men heller ikke for lind. Lad derefter farsen hvile tildækket i køleskabet i 30 min.
  • Kom farsen i et smurt ovnfast fad, og form det til et aflangt brød.
  • Vikl bacon omkring farsen og tryk bacon-enderne ind under farsen, så de holder sammen på kødet. Bacon som måtte være til overs lægges ved siden af.
  • Sæt farsbrødet i ovnen, og brun det i 15 min. på 225º C.
  • Når tiden er gået skrues der ned på 200º C og de 3 dl mælk hældes i bunden af fadet (til sovs).
  • Lad haren stege i yderligere 45 min., og dryp af og til haren med okseboullionen.
  • Tag herefter haren ud af ovnen, og kom stanniol (og evt. et viskestykke) omkring for at holde den varm mens der laves sovs.

Sådan tilberedes sovsen

  • Si stegeskyen over i en gryde, og tilsæt ribs gelé.
  • Giv sovsen et opkog og jævn den, mens der røres godt rundt.
  • Smag til med salt, peber og ribs gelé.
  • Tilsæt kulør til farven passer.
  • Sovsen småkoger under omrøring i 5 min.
  • Haren skæres ud i tykke skiver, og serveres sammen med kartofler, broccoli og ribs gelé.
Har du prøvet opskriften?Hvordan var den? Skriv endelig en kommentar!
Mere i samme kategori:
Aftensmad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering