Forloren hare
Dejlig opskrift på forloren hare.
Opskrift på forloren hare
Indsendt af:
Dejlig opskrift på forloren hare.
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
- 600 gr. hakket svinekød
- 1 fed hvidløg
- 2 æg
- 1 dl. rasp
- 1 løg
- 1 gulerod
- 2 dl. mælk
- 1 tsk. groft salt
- ¼ tsk. peber
- 150 gr. bacon i skiver
- 3 dl. mælk
- 1½ dl. okseboullion
Stegesky
- 2 spsk ribsgelé
- Saucejævner Efter behag
- Salt Efter behag
- Peber Efter behag
- Kulør Efter behag
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
- Rør kødet sejt med salt.
- Tilsæt derefter hvidløg, peber, æg, rasp, og løg og rør det sammen.
- Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens der røres. Farsen må ikke være for fast, men heller ikke for lind. Lad derefter farsen hvile tildækket i køleskabet i 30 min.
- Kom farsen i et smurt ovnfast fad, og form det til et aflangt brød.
- Vikl bacon omkring farsen og tryk bacon-enderne ind under farsen, så de holder sammen på kødet. Bacon som måtte være til overs lægges ved siden af.
- Sæt farsbrødet i ovnen, og brun det i 15 min. på 225º C.
- Når tiden er gået skrues der ned på 200º C og de 3 dl mælk hældes i bunden af fadet (til sovs).
- Lad haren stege i yderligere 45 min., og dryp af og til haren med okseboullionen.
- Tag herefter haren ud af ovnen, og kom stanniol (og evt. et viskestykke) omkring for at holde den varm mens der laves sovs.
Sådan tilberedes sovsen
- Si stegeskyen over i en gryde, og tilsæt ribs gelé.
- Giv sovsen et opkog og jævn den, mens der røres godt rundt.
- Smag til med salt, peber og ribs gelé.
- Tilsæt kulør til farven passer.
- Sovsen småkoger under omrøring i 5 min.
- Haren skæres ud i tykke skiver, og serveres sammen med kartofler, broccoli og ribs gelé.
Næringsindhold pr. portion
Calories: 873 kcalCarbohydrates: 14 gProtein: 33 gFat: 76 gSaturated Fat: 30 gTrans Fat: 1 gCholesterol: 238 mgSodium: 474 mgPotassium: 775 mgFiber: 3 gSugar: 10 gVitamin A: 2889 IUVitamin C: 11 mgCalcium: 195 mgIron: 2 mg
Mere i samme kategori:
Aftensmad