Hjemmebagte boller uden æg
Jeg har en søn, der er allergisk overfor æg, så jeg er vild med denne opskrift på hjemmebagte boller uden æg – og det samme er han. ?
Opskriften er noget nær den samme som denne, men åbenlyst uden æg. En anden forskel er, at bollerne i denne opskrift heller ikke bliver lige så luftige og samtidig også lidt rustikke. Smagen fejler dog på ingen måde noget som helst og er samtidig en fin erstatning for boller med æg.
Vidste du i øvrigt, at over halvdelen af børn med æg-allergi vokser fra det inden de fylder fem år? Det krydser vi fingre for også bliver tilfældet med vores dreng. ☺
Opskrift på hjemmebagte boller uden æg
Indsendt af:
Ingredienser
- 5 dl. lunkent vand
- 100 gr. gær
- 100 gr. margarine Margarinen skal være blød
- 100 gr. sukker
- 2 knsp. salt
- 1 kg. hvedemel
Sådan gør du
- Start med at blande lunkent vand og æg i en skål.
- Tilføj mel, sukker, salt og smør. Bland det hele godt sammen.
- Lad dejen hæve i ca. 20 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Når dejen er hævet, deles den i ca. 24 stykker. 70-75 gr. pr. bolle.
- Bollerne fordeles på to bageplader.
- Bag bollerne i 15-20 minutter.
- Servér dem med smør eller andet.