Du er her: Hjem Bagværk og bagning Brød Hjemmebagte boller uden æg
jan 17, 2021
73 visninger
0 0

Hjemmebagte boller uden æg

Af

Hjemmebagte boller uden æg

Jeg har en søn, der er allergisk overfor æg, så jeg er vild med denne opskrift på hjemmebagte boller uden æg – og det samme er han. ?

Opskriften er noget nær den samme som denne, men åbenlyst uden æg. En anden forskel er, at bollerne i denne opskrift heller ikke bliver lige så luftige og samtidig også lidt rustikke. Smagen fejler dog på ingen måde noget som helst og er samtidig en fin erstatning for boller med æg.

Vidste du i øvrigt, at over halvdelen af børn med æg-allergi vokser fra det inden de fylder fem år? Det krydser vi fingre for også bliver tilfældet med vores dreng. ☺

Hjemmebagte boller uden æg

Opskrift på hjemmebagte boller uden æg

Indsendt af:

Peter Eistrup
Det kan være svært at finde opskrifter på boller uden æg, som samtidig er smagfulde. Derfor er jeg kæmpe fan af lige præcis denne opskrift, da man faktisk ikke kan smage. at der ikke er æg med i opskriften. ☺
0 fra 0 stemmer
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 20 min
Hævetid 20 min
Samlet tid 1 t
Ret Brød
Kan fryses? Ja
Antal 24 stk.
Kalorier 202 kcal

Ingredienser
 

  • 5 dl. lunkent vand
  • 100 gr. gær
  • 100 gr. margarine Margarinen skal være blød
  • 100 gr. sukker
  • 2 knsp. salt
  • 1 kg. hvedemel

Sådan gør du
 

  • Start med at blande lunkent vand og æg i en skål.
  • Tilføj mel, sukker, salt og smør. Bland det hele godt sammen.
  • Lad dejen hæve i ca. 20 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Når dejen er hævet, deles den i ca. 24 stykker. 70-75 gr. pr. bolle.
  • Bollerne fordeles på to bageplader.
  • Bag bollerne i 15-20 minutter.
  • Servér dem med smør eller andet.

Ernæring

Kalorier: 202 kcalKulhydrater: 37 gProtein: 5 gFedt: 4 gMættet fedt: 1 gNatrium: 75 mgKalium: 71 mgFiber: 1 gSukker: 4 gA-vitamin: 149 IUC-vitamin: 1 mgCalcium: 9 mgJern: 2 mg
Har du prøvet opskriften?Hvordan var den? Skriv endelig en kommentar!
Mere i samme kategori:
Bagværk og bagning · Brød · Fødselsdag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering