Klassisk klassens time-kage med et lille twist
NÄr jeg tÊnker pÄ klassens time-kage, sÄ kan jeg ikke lade vÊre med at tÊnke tilbage pÄ min tid i folkeskolen, hvor denne klassiske chokoladekage var en populÊr bradepandekage at have med, nÄr der var nogle som havde fÞdselsdag. Det var faktisk ligegyldigt om det var klassekammerater eller lÊrere, der fyldte Är, sÄ blev kagen ofte bragt med i skole til stor glÊde for alle i klassen. Den blev typisk lavet med en klassisk chokoladeglasur, hvilket bestemt ikke er at kimse af. Jeg er dog ogsÄ stor fan af smÞrcreme, som denne opskrift er med.
Opskriften er lige til at gÄ til og tager omkring en time og et kvarter at lave, hvoraf kagen bages i de 60 minutter af tiden. SÄ det er en hurtig kage at bage. Hvis ikke du er til klassens time-kage, sÄ kan en god gammeldags kanelkage ogsÄ lige vÊre sagen.
Opskrift pÄ klassens time-kage med smÞrcreme
Indsendt af:
Ingredienser (Tryk pÄ en ingrediens, nÄr du har anvendt den)
Dej
- 250 gr. smĂžr BlĂždt
- 350 gr. sukker
- 4 stk. ĂŠg Str. M
- 500 gr. hvedemel
- 4œ tsk. bagepulver
- 1 dl. kakao
- 3 tsk. vaniljesukker
- 3 dl. mĂŠlk
SmĂžrcreme
- 125 gr. flormelis
- 3 spsk. kogende vand
- 3 dl. mĂŠlk
SÄdan gÞr du (Tryk pÄ et trin, nÄr du har fuldfÞrt det)
Dej
- Start med at tÊnde ovnen pÄ 170 grader.
- RÞr smÞr og sukker godt sammen i en skÄl.
- TilsÊt derefter Êggene ét ad gangen, men du rÞrer dejen godt ind i mellem.
- Bland mel, bagepulver, kakao og vaniljesukker sammen i en skÄl for sig.
- RÞr det i skÄlen med dejen skiftevis med mÊlken.
- HĂŠld dejen i en lille smurt bradepande (ca. 25 Ă 30 cm.) og bag kagen nederst i ovnen.
- Bag kagen i ca. 1 time.
SmĂžrcreme
- RĂžr flormelis og vand sammen.
- Pisk det blĂžde smĂžr sammen med blandingen.
- SmÞr smÞrcremen pÄ den afkÞlede kage.