Du er her: Hjem Opskrifter Kager Bradepandekage Klassens time-kage
Annonce
jan 30, 2021
54 visninger
0 0

Klassens time-kage

Af
Annonce

Klassisk klassens time-kage med et lille twist

NÄr jeg tÊnker pÄ klassens time-kage, sÄ kan jeg ikke lade vÊre med at tÊnke tilbage pÄ min tid i folkeskolen, hvor denne klassiske chokoladekage var en populÊr bradepandekage at have med, nÄr der var nogle som havde fÞdselsdag. Det var faktisk ligegyldigt om det var klassekammerater eller lÊrere, der fyldte Är, sÄ blev kagen ofte bragt med i skole til stor glÊde for alle i klassen. Den blev typisk lavet med en klassisk chokoladeglasur, hvilket bestemt ikke er at kimse af. Jeg er dog ogsÄ stor fan af smÞrcreme, som denne opskrift er med.

Opskriften er lige til at gÄ til og tager omkring en time og et kvarter at lave, hvoraf kagen bages i de 60 minutter af tiden. SÄ det er en hurtig kage at bage. Hvis ikke du er til klassens time-kage, sÄ kan en god gammeldags kanelkage ogsÄ lige vÊre sagen.

Opskrift pÄ klassens time-kage med smÞrcreme

Indsendt af:

Peter EistrupPeter Eistrup
Den gode gamle og klassiske chokoladekage, der aldrig tager fejl og som hos mange vÊkker gode minder. Denne opskrift er med smÞrcreme, men stadig nem og lige til at gÄ til.
Ingen bedĂžmmelse endnu
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 15 min
Ret Kage
Kan fryses? Ja
Antal 30 stk.
Kalorier 202 kcal

Ingredienser (Tryk pÄ en ingrediens, nÄr du har anvendt den)
 

Dej

  • 250 gr. smĂžr BlĂždt
  • 350 gr. sukker
  • 4 stk. ĂŠg Str. M
  • 500 gr. hvedemel
  • 4œ tsk. bagepulver
  • 1 dl. kakao
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 3 dl. mĂŠlk

SmĂžrcreme

  • 125 gr. flormelis
  • 3 spsk. kogende vand
  • 3 dl. mĂŠlk

SÄdan gÞr du (Tryk pÄ et trin, nÄr du har fuldfÞrt det)
 

Dej

  • Start med at tĂŠnde ovnen pĂ„ 170 grader.
  • RĂžr smĂžr og sukker godt sammen i en skĂ„l.
  • TilsĂŠt derefter ĂŠggene Ă©t ad gangen, men du rĂžrer dejen godt ind i mellem.
  • Bland mel, bagepulver, kakao og vaniljesukker sammen i en skĂ„l for sig.
  • RĂžr det i skĂ„len med dejen skiftevis med mĂŠlken.
  • HĂŠld dejen i en lille smurt bradepande (ca. 25 × 30 cm.) og bag kagen nederst i ovnen.
  • Bag kagen i ca. 1 time.

SmĂžrcreme

  • RĂžr flormelis og vand sammen.
  • Pisk det blĂžde smĂžr sammen med blandingen.
  • SmĂžr smĂžrcremen pĂ„ den afkĂžlede kage.

ErnĂŠring

Calories: 202 kcalCarbohydrates: 32 gProtein: 3 gFat: 8 gSaturated Fat: 2 gCholesterol: 2 mgSodium: 130 mgPotassium: 99 mgFiber: 2 gSugar: 17 gVitamin A: 331 IUVitamin C: 1 mgCalcium: 32 mgIron: 1 mg
Har du prĂžvet opskriften?Lav et opslag med #minemadopskrifterdk eller skriv endelig i kommentarfeltet herunder. â˜ș
Mere i samme kategori:
Bradepandekage · Kager
Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. KrĂŠvede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




mine-madopskrifter.dk

second_shiftnav_panel

FĂžlg os