Klassisk klassens time-kage med et lille twist
Når jeg tænker på klassens time-kage, så kan jeg ikke lade være med at tænke tilbage på min tid i folkeskolen, hvor denne klassiske chokoladekage var en populær bradepandekage at have med, når der var nogle som havde fødselsdag. Det var faktisk ligegyldigt om det var klassekammerater eller lærere, der fyldte år, så blev kagen ofte bragt med i skole til stor glæde for alle i klassen. Den blev typisk lavet med en klassisk chokoladeglasur, hvilket bestemt ikke er at kimse af. Jeg er dog også stor fan af smørcreme, som denne opskrift er med.
Opskriften er lige til at gå til og tager omkring en time og et kvarter at lave, hvoraf kagen bages i de 60 minutter af tiden. Så det er en hurtig kage at bage. Hvis ikke du er til klassens time-kage, så kan en god gammeldags kanelkage også lige være sagen.
Opskrift på klassens time-kage med smørcreme
Indsendt af:
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
Dej
- 250 gr. smør Blødt
- 350 gr. sukker
- 4 stk. æg Str. M
- 500 gr. hvedemel
- 4½ tsk. bagepulver
- 1 dl. kakao
- 3 tsk. vaniljesukker
- 3 dl. mælk
Smørcreme
- 125 gr. flormelis
- 3 spsk. kogende vand
- 3 dl. mælk
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
Dej
- Start med at tænde ovnen på 170 grader.
- Rør smør og sukker godt sammen i en skål.
- Tilsæt derefter æggene ét ad gangen, men du rører dejen godt ind i mellem.
- Bland mel, bagepulver, kakao og vaniljesukker sammen i en skål for sig.
- Rør det i skålen med dejen skiftevis med mælken.
- Hæld dejen i en lille smurt bradepande (ca. 25 × 30 cm.) og bag kagen nederst i ovnen.
- Bag kagen i ca. 1 time.
Smørcreme
- Rør flormelis og vand sammen.
- Pisk det bløde smør sammen med blandingen.
- Smør smørcremen på den afkølede kage.