Du er her: Hjem Opskrifter Kager Bradepandekage Klassens time-kage
Annonce
jan 30, 2021
2151 visninger
0 0

Klassens time-kage

Af
Annonce

Klassisk klassens time-kage med et lille twist

Når jeg tænker på klassens time-kage, så kan jeg ikke lade være med at tænke tilbage på min tid i folkeskolen, hvor denne klassiske chokoladekage var en populær bradepandekage at have med, når der var nogle som havde fødselsdag. Det var faktisk ligegyldigt om det var klassekammerater eller lærere, der fyldte år, så blev kagen ofte bragt med i skole til stor glæde for alle i klassen. Den blev typisk lavet med en klassisk chokoladeglasur, hvilket bestemt ikke er at kimse af. Jeg er dog også stor fan af smørcreme, som denne opskrift er med.

Opskriften er lige til at gå til og tager omkring en time og et kvarter at lave, hvoraf kagen bages i de 60 minutter af tiden. Så det er en hurtig kage at bage. Hvis ikke du er til klassens time-kage, så kan en god gammeldags kanelkage også lige være sagen.

Opskrift på klassens time-kage med smørcreme

Indsendt af:

Peter EistrupPeter Eistrup
Den gode gamle og klassiske chokoladekage, der aldrig tager fejl og som hos mange vækker gode minder. Denne opskrift er med smørcreme, men stadig nem og lige til at gå til.
Ingen bedømmelse endnu
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Kage
Kan fryses? Ja
Antal 30 stk.
Kalorier 202 kcal

Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
 

Dej

  • 250 gr. smør Blødt
  • 350 gr. sukker
  • 4 stk. æg Str. M
  • 500 gr. hvedemel
  • tsk. bagepulver
  • 1 dl. kakao
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 3 dl. mælk

Smørcreme

  • 125 gr. flormelis
  • 3 spsk. kogende vand
  • 3 dl. mælk

Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
 

Dej

  • Start med at tænde ovnen på 170 grader.
  • Rør smør og sukker godt sammen i en skål.
  • Tilsæt derefter æggene ét ad gangen, men du rører dejen godt ind i mellem.
  • Bland mel, bagepulver, kakao og vaniljesukker sammen i en skål for sig.
  • Rør det i skålen med dejen skiftevis med mælken.
  • Hæld dejen i en lille smurt bradepande (ca. 25 × 30 cm.) og bag kagen nederst i ovnen.
  • Bag kagen i ca. 1 time.

Smørcreme

  • Rør flormelis og vand sammen.
  • Pisk det bløde smør sammen med blandingen.
  • Smør smørcremen på den afkølede kage.

Næringsindhold pr. portion

Calories: 202 kcalCarbohydrates: 32 gProtein: 3 gFat: 8 gSaturated Fat: 2 gCholesterol: 2 mgSodium: 130 mgPotassium: 99 mgFiber: 2 gSugar: 17 gVitamin A: 331 IUVitamin C: 1 mgCalcium: 32 mgIron: 1 mg
Mere i samme kategori:
Bradepandekage · Kager
Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




mine-madopskrifter.dk

second_shiftnav_panel

Følg os