Sådan laver du hakkebøf med bløde løg
Skal man nævne en klassiker i blandt mange af Danmarks utallige nationalretter, så vil hakkebøf med bløde løg utvivlsomt være en af dem. Eller “hakkedrenge”, som nogle også ynder at kalde bøfferne.
Mange er vokset op med retten og elsker den. Hvem kan ikke også lide synet af bløde løg på toppe af en stor hakkebøf og en brun opbagt sovs, der elegant falder ned over de hvide kartofler? Det kan jeg i hvert fald og bare tanken om det får min mund til at løbe i vand! ?
Den klassiske og ærkedanske ret er nem at gå til og så smager den bare af danskhed! ? Opskriften er med hvide kartofler, brun sovs og grønne ærter.
Opskrift på hakkebøf med bløde løg
Indsendt af:
Skal man nævne en klassiker i blandt mange af Danmarks utallige nationalretter, så vil hakkebøf med bløde løg utvivlsomt være en af dem. Denne ærkedanske ret er nem at lave og smager himmelsk! Denne opskrift er med hvide kartofler, brun sovs og grønne ærter.
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
- 500 gr. hakket oksekød
- 2 stk. løg
- 500 gr. kartofler
- 20 gr. Smør
- 5 dl. frosne ærter
- Mel
- Salt
- Peber
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
- Kog vand i en gryde til kartoflerne.
- Skræl kartoflerne og smid dem i gryden med det kogende vand. Kog dem til de er færdige.
- Smelt smørret på en varm pande.
- Form fire bøffer og krydr dem med salt og peber.
- Når smørret er smeltet, så steg bøfferne på begge sider til de bliver stegt som ønsket.
- Kog ærterne.
- Skær løgene ud i strimler og smid dem på panden med bøfferne til de er bløde.
- Lav en brun opbagt sov.
- Når sovsen er færdig serveres retten.
Næringsindhold pr. portion
Calories: 1102 kcalCarbohydrates: 80 gProtein: 62 gFat: 59 gSaturated Fat: 21 gTrans Fat: 3 gCholesterol: 178 mgSodium: 289 mgPotassium: 2343 mgFiber: 18 gSugar: 16 gVitamin A: 2275 IUVitamin C: 149 mgCalcium: 141 mgIron: 10 mg
Mere i samme kategori:
Aftensmad