Fastelavnsboller med creme og glasur
Findes der noget bedre end en lun hjemmelavet fastelavnsbolle med creme og glasur? Nej, vel? Det synes vi heller hjemme hos os. Vi laver dem året rundt, men det er nu mest hyggeligt at lave dem, når det er fastelavn, når årstiden også er kold. Så plejer vi at hygge indendøre med fastelavnsboller og varm kakao. Børnene elsker det! ☺
Opskriften er relativ nem at følge og på ganske kort tid, så har du hjemmelavet fastelavnsboller!
Opskrift på fastelavnsboller med creme
Indsendt af:
Findes der noget bedre end en lun hjemmelavet fastelavnsbolle med creme? Nej, vel? Med denne nemme opskrift, har du hjemmelavet fastelavnsboller på ingen tid!
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
Dej
- 1 dl. mælk
- 50 gr. gær
- 125 gr. smør
- 1 æg Str. L
- 4 spsk. sukker
- 375 gr. hvedemel
Creme
- 1 æg Str. L
- 2 spsk. sukker
- 2 dl. mælk
- 1½ spsk. hvedemel
- ½ stang korn fra vanilje
Glasur
- 100 gr. flormelis
- 1 spsk. vand
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
Sådan laves dejen
- Lun mælken i en gryde til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri.
- Tilsæt de øvrige ingredienser. Hold lidt mel tilbage.
- Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med eksempelvis et låg og stil hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Sådan laves cremen
- Pisk alle ingredienserne sammen i en lille tykbundet gryde.
- Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme.
- Kog cremen ved jævn varme, under stadig piskning, i ca. 5 minutter. Tag den af varmen og kom cremen i en skål.
- Lad cremen køle af- Rør af og til.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt eventuelt resten af melet.
- Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 40 × 40 cm.).
- Skær dejpladen igennem 3 gange på hver led, så der bliver 16 firkanter (ca. 10 × 10 cm.).
- Læg ca. 1 spsk creme på hver firkant.
- Saml dejen om fyldet til små "pakker". Klem sammenføjningerne godt sammen så cremen ikke kan løbe ud.
- Form "pakkerne" til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på pladen med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 minutter.
- Bag bollerne midt i ovnen ved 225 grader i 10 minutter.
- Lad bollerne køle af.
Sådan laves glasuren
- Rør flormelis og vand sammen, og fordel glasuren på bollerne.
Næringsindhold pr. portion
Calories: 190 kcalCarbohydrates: 26 gProtein: 4 gFat: 8 gSaturated Fat: 2 gTrans Fat: 1 gCholesterol: 22 mgSodium: 91 mgPotassium: 80 mgFiber: 1 gSugar: 8 gVitamin A: 340 IUVitamin C: 1 mgCalcium: 31 mgIron: 1 mg