Nem og lækker jordbærdessert. Perfekt til en varm sommerdag, men kan nydes hele året.
Opskrift på jordbærsuppe
Indsendt af:
Nem og lækker jordbærdessert. Perfekt til en varm sommerdag, men kan nydes hele året.
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
- 800 gr. jordbær Frosne eller friske
- 1 dl. hyldeblomstsaft Koncentreret
- 100 gr. rørsukker
- ½ vaniljestang
- 2 citroner Saften fra citronerne
- 1 dl. vand
- ½ tsk. Maizena Eventuelt
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
- Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen og bland dem med lidt rørsukker.
- De frosne bær, sukker, vaniljesukker, hyldeblomstsaft og vand puttes i en gryde. Den tomme vaniljestang kan også tilsættes.
- Varm op ved middel varme.
- Når bærerne bliver bløde fjernes den tomme vaniljestang og det hele blendes til en suppe med en stavblender direkte i gryden.
- Hvis suppen ønskes lidt tykkere kan man tage ½ tsk. Maizena og opløse i lidt vand. Hæld det langsomt i suppen lidt ad gangen til ønsket konsistens er opnået.
- Smag suppen til med citronsaft.
- Til slut sier man suppen over i en ny skål eller en kande.
- Stilles i køleskabet indtil servering. Skal være iskold.
- Anrettes i dybe tallerkner med en god kugle vaniljeis i midten.
Næringsindhold pr. portion
Calories: 127 kcalCarbohydrates: 25 gProtein: 1 gFat: 1 gSaturated Fat: 1 gSodium: 2 mgPotassium: 153 mgFiber: 2 gSugar: 22 gVitamin A: 12 IUVitamin C: 59 mgCalcium: 17 mgIron: 1 mg
Mere i samme kategori:
Is