Opskrift på frikadeller med hjemmelavet agurkesalat
Peter Eistrup
Dejlig sommeragtig opskrift på frikadeller med hjemmelavet agurkesalat. I denne opskrift bliver der også serveret kartofler og salat med peanuts.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal 4 personer
Kalorier 106 kcal
- 1 stk. agurk
- 1 ps. kartofler
- 1 pk. kartoffel-frikadellefars
- ½ pose gulerødder
- 1 stk. hjertesalat
- 1 stk. lime
- 1/4 ltr. creme fraiche
- 2 ps. peanuts
- 2 ps. ærter
- 1 dl. eddike
- 1 dl. sukker Efter behov
- Salt Efter behov
- Peber Efter behov
- Olivenolie Efter behov
- Smør Efter behov
Agurkesalat
Skær agurken i skiver og kom dem alle i en skål. En god idé vil være at bruge et mandolinjern.
Drys agurkeskiverne med lidt salt.
Bland ½ dl. eddike og sukkeret i en lille gryde og bring det til kogepunktet. Kog og rør, indtil sukkeret er helt opløst.
Hæld eddikelagen i en skål for sig og krydr den med friskkværnet peber. Tilsæt ½ dl. kold eddike og lad derefter lagen afkøle lidt.
Hæld til sidst eddikelagen over agurkeskiverne og lad dem trække, indtil de skal serveres.
Frikadeller
Varm en pande med olivenolie og lidt smør på.
Form frikadeller af farsen og steg dem på panden, indtil de har opnået den ønskede farve. Typisk 3-4 minutter på hver side.
Salat med ærter og peanuts
Mens firkadellerne steger, så del salaten i bladene og anret dem fint på et fad.
Skræl gulerødderne og skær dem i små stave.
Halvér limen.
Kog ærterne i saltet vand i 1-2 minutter. Hæld vandet fra og vend dem med olivenolie og limesaft.
Rør creme fraiche med limesaft, salt og peber.
Salatbladene toppes med ærterne. Hæld striber af creme fraiche over salatbladene og drys med peanuts.
Calories: 106kcalCarbohydrates: 25gProtein: 1gFat: 1gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gCholesterol: 1mgSodium: 1mgPotassium: 9mgFiber: 1gSugar: 25gVitamin A: 47IUVitamin C: 1mgCalcium: 3mgIron: 1mg