Go Back
+ servings
frikadeller med hjemmelavet agurkesalat

Opskrift på frikadeller med hjemmelavet agurkesalat

Peter EistrupPeter Eistrup
Dejlig sommeragtig opskrift på frikadeller med hjemmelavet agurkesalat. I denne opskrift bliver der også serveret kartofler og salat med peanuts.
Ingen bedømmelse endnu
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Aftensmad
Antal 4 personer
Kalorier 106 kcal

Ingredienser
  

  • 1 stk. agurk
  • 1 ps. kartofler
  • 1 pk. kartoffel-frikadellefars
  • ½ pose gulerødder
  • 1 stk. hjertesalat
  • 1 stk. lime
  • 1/4 ltr. creme fraiche
  • 2 ps. peanuts
  • 2 ps. ærter
  • 1 dl. eddike
  • 1 dl. sukker Efter behov
  • Salt Efter behov
  • Peber Efter behov
  • Olivenolie Efter behov
  • Smør Efter behov

Sådan gør du
 

Kartofler

  • Start med at skrælle kartoflerne og kog dem under låg i saltet vand. Alt efter behov, så kog dem i ca. 14-16 minutter.

Agurkesalat

  • Skær agurken i skiver og kom dem alle i en skål. En god idé vil være at bruge et mandolinjern.
  • Drys agurkeskiverne med lidt salt.
  • Bland ½ dl. eddike og sukkeret i en lille gryde og bring det til kogepunktet. Kog og rør, indtil sukkeret er helt opløst.
  • Hæld eddikelagen i en skål for sig og krydr den med friskkværnet peber. Tilsæt ½ dl. kold eddike og lad derefter lagen afkøle lidt.
  • Hæld til sidst eddikelagen over agurkeskiverne og lad dem trække, indtil de skal serveres.

Frikadeller

  • Varm en pande med olivenolie og lidt smør på.
  • Form frikadeller af farsen og steg dem på panden, indtil de har opnået den ønskede farve. Typisk 3-4 minutter på hver side.

Salat med ærter og peanuts

  • Mens firkadellerne steger, så del salaten i bladene og anret dem fint på et fad.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i små stave.
  • Halvér limen.
  • Kog ærterne i saltet vand i 1-2 minutter. Hæld vandet fra og vend dem med olivenolie og limesaft.
  • Rør creme fraiche med limesaft, salt og peber.
  • Salatbladene toppes med ærterne. Hæld striber af creme fraiche over salatbladene og drys med peanuts.

Nutrition

Calories: 106kcalCarbohydrates: 25gProtein: 1gFat: 1gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gCholesterol: 1mgSodium: 1mgPotassium: 9mgFiber: 1gSugar: 25gVitamin A: 47IUVitamin C: 1mgCalcium: 3mgIron: 1mg
Tried this recipe?Let us know how it was!