Go Back
+ servings
kartoffel porresuppe

Opskrift på lækker kartoffel porresuppe

Peter EistrupPeter Eistrup
Her er endelig en nem opskrift på kartoffel porresuppe, der er lige til at gå til. Der er lidt forberedelse, men ellers så er den hurtig at lave - og så smager den afsindig godt. Det er uden tvivl en af mine egne favoritter! :)
Ingen bedømmelse endnu
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Aftensmad
Antal 4 personer
Kalorier 557 kcal

Ingredienser
  

  • 2 Porrer
  • 500 gr. kartofler
  • 0,75 ltr. grøntsagsbouillon
  • 100 gr. naturel smøreost
  • 1 løg
  • Olie til stegning
  • Salt Efter behag
  • Peber Efter behag

Pynt

  • Purløg Efter behag
  • 150 gr. bacon i tern

Sådan gør du
 

  • Start med at skrælle kartoflerne og skær dem efterfølgende i stykker.
  • Skyl porrerne og skær dem også i små stykker.
  • Snit løget og steg det i olie i en gryde, tilsæt grøntsagerne og sauter ved lav varme i ca. 10-15 minutter – grøntsagerne må ikke brunes.
  • Kom bouillon ved og lad det hele koge i ca. 20 minutter.
  • Mens suppen koger, så steg i baconternene på en pande eller alternativt i ovnen indtil det er dejlig sprødt. Tag lidt køkkenrulle og læg ternene derpå og lad det køle af.
  • Når grøntsagerne har kogt længe nok så blendes suppen, så det bliver til en ensartet konsistens. Det kan du gøre med enten en stavblender eller ved hjælp af en blender.
  • Tilsæt flødeosten i suppen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Pynt retten til med den sprøde bacon og frisk purløg.

Nutrition

Calories: 557kcalCarbohydrates: 32gProtein: 5gFat: 46gSaturated Fat: 20gCholesterol: 63mgSodium: 186mgPotassium: 681mgFiber: 4gSugar: 5gVitamin A: 1081IUVitamin C: 32mgCalcium: 72mgIron: 2mg
Tried this recipe?Let us know how it was!