Go Back
+ servings
Opskrift på øllebrød

Opskrift på øllebrød

Peter EistrupPeter Eistrup
Nem opskrift på øllebrød med et twist i form af brun farin i stedet for almindelig sukker.
Ingen bedømmelse endnu
Forb. tid 1 time 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time 45 minutter
Ret Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 402 kcal

Ingredienser
  

  • 400 gr. rugbrød Gerne schwartzbrot
  • 2 fl. hvidtøl
  • ½ ltr. vand
  • dl. brun farin

Sådan gør du
 

  • Skær rugbrødet i små tern og sæt det i blød i en gryde med vand og den ene flaske hvidtøl i ca. 1 time.
  • Sæt det over at koge, når den ene time er gået.
  • Når det koger, så sæt det ned på lavt blus i en halv time.
  • Kom den anden flaske hvidtøl og brun farin i, rør rundt og lad det koge op.
  • Smag til, om der skal mere sukker i.
  • Servér med enten flødeskum eller mælk. Begge dele på samme tid, kan også gå an. ☺

Tip

  • Hvis øllebrøden er for tyk, så kan du fortynde det med lidt vand.

Nutrition

Calories: 402kcalCarbohydrates: 85gProtein: 9gFat: 3gSaturated Fat: 1gSodium: 614mgPotassium: 216mgFiber: 6gSugar: 40gVitamin A: 7IUVitamin C: 1mgCalcium: 104mgIron: 3mg
Tried this recipe?Let us know how it was!