Opskrift på blomkålssuppe med bacon
Peter Eistrup
Nem, lækker og cremet opskrift på blomkålssuppe med bacon.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal 4 personer
Kalorier 612 kcal
- 1 blomkål
- 1 løg Hakket
- 2 spsk. olie
- 7 dl. hønsebouillon
- 2½ dl. madlavningsfløde
- Salt Efter behov
- Peber Efter behov
- 150 gr. bacon I tern
- 1 potte purløg Hakket
Start med at skyl blomkålen og del den i små stykker
Skær stokken i tynde skiver
Tag en gryde, hæld olien i og sautér løget til det er klart
Når løgene er klare, så lad blomkålen stege med i fem min. under omrøring. Skru op for varmen
Lav bouillonen og hæld den i gryden. Bring den i kog og lad det hele småkoge i 10 min. under låg
Tag en stavblender og purér blomkålssuppen, tilsæt fløde og varm derefter suppen op
Tilsæt salt og peber efter behov
Tilbehør
Steg baconen på en pande
Når baconstykkerne er sprøde, så tag dem af og læg dem på en tallerken med køkkenrulle eller andet papir på
Retten serveres med bacon og klippet purløg
Calories: 612kcalCarbohydrates: 12gProtein: 5gFat: 62gSaturated Fat: 29gTrans Fat: 1gCholesterol: 121mgSodium: 765mgPotassium: 658mgFiber: 3gSugar: 4gVitamin A: 934IUVitamin C: 84mgCalcium: 89mgIron: 1mg