Go Back
+ servings

Opskrift på klassens time-kage med smørcreme

Peter EistrupPeter Eistrup
Den gode gamle og klassiske chokoladekage, der aldrig tager fejl og som hos mange vækker gode minder. Denne opskrift er med smørcreme, men stadig nem og lige til at gå til.
Ingen bedømmelse endnu
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Kage
Antal 30 stk.
Kalorier 202 kcal

Ingredienser
  

Dej

  • 250 gr. smør Blødt
  • 350 gr. sukker
  • 4 stk. æg Str. M
  • 500 gr. hvedemel
  • tsk. bagepulver
  • 1 dl. kakao
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 3 dl. mælk

Smørcreme

  • 125 gr. flormelis
  • 3 spsk. kogende vand
  • 3 dl. mælk

Sådan gør du
 

Dej

  • Start med at tænde ovnen på 170 grader.
  • Rør smør og sukker godt sammen i en skål.
  • Tilsæt derefter æggene ét ad gangen, men du rører dejen godt ind i mellem.
  • Bland mel, bagepulver, kakao og vaniljesukker sammen i en skål for sig.
  • Rør det i skålen med dejen skiftevis med mælken.
  • Hæld dejen i en lille smurt bradepande (ca. 25 × 30 cm.) og bag kagen nederst i ovnen.
  • Bag kagen i ca. 1 time.

Smørcreme

  • Rør flormelis og vand sammen.
  • Pisk det bløde smør sammen med blandingen.
  • Smør smørcremen på den afkølede kage.

Nutrition

Calories: 202kcalCarbohydrates: 32gProtein: 3gFat: 8gSaturated Fat: 2gCholesterol: 2mgSodium: 130mgPotassium: 99mgFiber: 2gSugar: 17gVitamin A: 331IUVitamin C: 1mgCalcium: 32mgIron: 1mg
Tried this recipe?Let us know how it was!