Opskrift på klassens time-kage med smørcreme
Peter Eistrup
Den gode gamle og klassiske chokoladekage, der aldrig tager fejl og som hos mange vækker gode minder. Denne opskrift er med smørcreme, men stadig nem og lige til at gå til.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal 30 stk.
Kalorier 202 kcal
Dej 250 gr. smør Blødt 350 gr. sukker 4 stk. æg Str. M 500 gr. hvedemel 4½ tsk. bagepulver 1 dl. kakao 3 tsk. vaniljesukker 3 dl. mælk Smørcreme 125 gr. flormelis 3 spsk. kogende vand 3 dl. mælk
Dej Start med at tænde ovnen på 170 grader.
Rør smør og sukker godt sammen i en skål.
Tilsæt derefter æggene ét ad gangen, men du rører dejen godt ind i mellem.
Bland mel, bagepulver, kakao og vaniljesukker sammen i en skål for sig.
Rør det i skålen med dejen skiftevis med mælken.
Hæld dejen i en lille smurt bradepande (ca. 25 × 30 cm.) og bag kagen nederst i ovnen.
Bag kagen i ca. 1 time.
Smørcreme Rør flormelis og vand sammen.
Pisk det bløde smør sammen med blandingen.
Smør smørcremen på den afkølede kage.
Calories: 202 kcal Carbohydrates: 32 g Protein: 3 g Fat: 8 g Saturated Fat: 2 g Cholesterol: 2 mg Sodium: 130 mg Potassium: 99 mg Fiber: 2 g Sugar: 17 g Vitamin A: 331 IU Vitamin C: 1 mg Calcium: 32 mg Iron: 1 mg