Opskrift på kanelkage uden æg
Peter Eistrup
Kanelkagen er blevet lidt af en klassiker hjemme hos os. Den er nem og hurtig at lave, og så smager den bare vildt godt. Kaffeglasuren giver også bradepandekagen sin karakteristiske smag. Man gå aldrig galt i byen med denne opskrift.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal 10 personer
Kalorier 848 kcal
Dej 500 gr. sukker 600 gr. hvedemel 175 gr. smør Smeltet 3 tsk. natron 2 spsk. kanel Stødt 7½ dl. kærnemælk Kaffeglasur 350 gr. flormelis 175 gr. smør Smeltet 2 tsk. vaniljesukker 3 spsk. kakao 4 spsk. kaffe Færdigbrygget
Dej Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Smelt smørret i en gryde.
Mens smørret smeltes, så bland mel, natron, kanel, sukker og kærnemælk sammen i en skål.
Hæld den smeltede smør over i skålen. Bland det hele godt sammen.
Smør en bradepande og hæld derefter dejen i.
Bag kagen i ca. 35 minutter afhængigt af dejens tykkelse.
Kaffeglasur Inden du laver glasuren, er det en god idé at kagen er afkølet først.
Start med at brygge kaffen.
Smelt smørret i en gryde.
Hæld den færdigbryggede kaffe i gryden sammen med de resterende ingredienser og rør godt rundt.
Smør glasuren på kagen umiddelbart efter, at kagen er bagt færdig.
Calories: 848 kcal Carbohydrates: 135 g Protein: 9 g Fat: 31 g Saturated Fat: 7 g Cholesterol: 8 mg Sodium: 493 mg Potassium: 187 mg Fiber: 2 g Sugar: 88 g Vitamin A: 1376 IU Vitamin C: 1 mg Calcium: 109 mg Iron: 3 mg