Go Back
+ servings
Kanelkage uden æg

Opskrift på kanelkage uden æg

Peter EistrupPeter Eistrup
Kanelkagen er blevet lidt af en klassiker hjemme hos os. Den er nem og hurtig at lave, og så smager den bare vildt godt. Kaffeglasuren giver også bradepandekagen sin karakteristiske smag. Man gå aldrig galt i byen med denne opskrift.
Ingen bedømmelse endnu
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Bradepandekage
Antal 10 personer
Kalorier 848 kcal

Ingredienser
  

Dej

  • 500 gr. sukker
  • 600 gr. hvedemel
  • 175 gr. smør Smeltet
  • 3 tsk. natron
  • 2 spsk. kanel Stødt
  • dl. kærnemælk

Kaffeglasur

  • 350 gr. flormelis
  • 175 gr. smør Smeltet
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. kakao
  • 4 spsk. kaffe Færdigbrygget

Sådan gør du
 

Dej

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader.
  • Smelt smørret i en gryde.
  • Mens smørret smeltes, så bland mel, natron, kanel, sukker og kærnemælk sammen i en skål.
  • Hæld den smeltede smør over i skålen. Bland det hele godt sammen.
  • Smør en bradepande og hæld derefter dejen i.
  • Bag kagen i ca. 35 minutter afhængigt af dejens tykkelse.

Kaffeglasur

  • Inden du laver glasuren, er det en god idé at kagen er afkølet først.
  • Start med at brygge kaffen.
  • Smelt smørret i en gryde.
  • Hæld den færdigbryggede kaffe i gryden sammen med de resterende ingredienser og rør godt rundt.
  • Smør glasuren på kagen umiddelbart efter, at kagen er bagt færdig.

Nutrition

Calories: 848kcalCarbohydrates: 135gProtein: 9gFat: 31gSaturated Fat: 7gCholesterol: 8mgSodium: 493mgPotassium: 187mgFiber: 2gSugar: 88gVitamin A: 1376IUVitamin C: 1mgCalcium: 109mgIron: 3mg
Tried this recipe?Let us know how it was!