Go Back
+ servings
verdens bedste chili con carne - mine-madopskrifter.dk

Opskrift på verdens bedste chili con carne

Peter EistrupPeter Eistrup
Det er lidt af en vovet påstand, men jeg vil alligevel mene, at dette er verdens bedste chili con carne. Den har fået omvendt folk, der ikke kunne lide bønner, så retten kan helt sikkert noget. ?
Ingen bedømmelse endnu
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Aftensmad
Antal 4 personer
Kalorier 350 kcal

Ingredienser
  

  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 gr. hakket oksekød
  • 1 ds. hakket tomat
  • 1 ds. kidney bønner
  • 1 ds. baked beans
  • Chili Efter behov
  • Oregano Efter behov
  • Salt Efter behov
  • Peber Efter behov

Sådan gør du
 

  • Start med at varme olien op ved svag varme i en gryde.
  • Hak rødløg og hvidløg, og svits dem i gryden med olie i et par minutter.
  • Når løgene er bløde, skrues der op for varmen og kødet brunes.
  • Når kødet er brunet tilsættes krydderierne salt, peber, oregano og chili.
  • Tilføj de hakkede tomater, rør rundt og lad det simre i fem minutter.
  • Tilføj nu kidney bønnerne og baked beans. Rør det hele godt igennem og lad retten simre i 20-25 minutter.

Serveringsforslag

  • Servér eventuelt retten med ris eller nachos og med creme fraiche.

Noter

Hvis jeg virkelig skal forkæle familien, og jeg har tiden til det, så laver jeg retten flere timer før, at den skal serveres. Simpelthen fordi, at den så kan stå og simre længe, hvilket får væden fra de hakkede tomater og bønner til virkelig at trænge ind i kødet og giver chili con carnen meget mere smag. Det kan jeg varmt anbefale! Retten kan dog sagtens laves, hvor den blot har stået at simre i op til en halv time.

Nutrition

Calories: 350kcalCarbohydrates: 5gProtein: 22gFat: 26gSaturated Fat: 10gTrans Fat: 2gCholesterol: 89mgSodium: 87mgPotassium: 422mgFiber: 1gSugar: 2gVitamin A: 2IUVitamin C: 4mgCalcium: 36mgIron: 3mg
Tried this recipe?Let us know how it was!