Start med at tegne en skabelon til dit tal på ca. 30 x 20 cm på et stykke bagepapir og klip det derefter ud.
Tænd din ovn på 175 grader (alm. ovn). Tag en firkantet bageform, der er lidt større end 30 x 20 cm. og smør den.
Rør smør og sukker sammen til det er hvidt. Enten i en skål eller ved hjælp af en køkkenmaskine. Tilsæt æg og pisk det hele sammen.
Tag en anden skål og rør mel, kakao og bagepulver sammen. Den mørke chokolade hakkes groft og smeltes enten i en mikroovn eller over vandbad. Det er vigtigt at røre i det undervejs, hvis man bruger mikroovn. Dette så det ikke brænder på. Hæld den smeltede chokolade over i melblandingen, rør godt rundt sammen og tilsæt mælken.
Hæld hele melblandingen over i den første skål med æggeblandingen i og med en elpisker piskes det sammen, indtil du har en chokoladekagedej. Alternativt kan man bruge en køkkenmaskine.
Chokoladekagedejen hældes i en form og bages ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 30-35 minutter. Den er færdigbagt, når der ikke hænger dej ved en gaffel stukket i midten af kagen.
Når kagen er bagt færdig, så tages den ud og sættes på enten bordskånere eller en bagerist til den er afkølet.
Når kagen er kølet helt af, så kan en kniv skæres langs kanterne og den kan efterfølgende vendes ud på et skærebræt, så bunden af kagen vender opad. Hvis chokoladekagen hænger fast, så er et godt tip at skubbe kniven ind under bunden, så den til sidst løsner sig.
Læg skabelonen oven på chokoladekagen og skær efter den med en skarp kniv.
Vend chokoladekagen over på det kagefad, som du gerne vil servere den på. Hvis bunden skal vendes opad, så skal du vende den over på et andet skærebræt først, så bunden i stedet vender opad, når du vender den over på dit kagefad.