Go Back
+ servings
molbosnegle mine-madopskrifter.dk

Opskrift på molbosnegle

Peter EistrupPeter Eistrup
Molbosnegle, kanelsnegle eller blot snegle. Kært barn har mange navne, og denne kage er én af dem. De er super nemme at lave og så smager de rigtig godt!
Ingen bedømmelse endnu
Forb. tid 50 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Dessert
Antal 15 stk.
Kalorier 284 kcal

Ingredienser
  

  • 2 dl. mælk
  • 50 gr. gær
  • 100 gr. blødt smør
  • 2 æg
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 2 spsk. sukker
  • ½ tsk. groft salt
  • 500 gr. hvedemel

Fyld

  • 150 gr. blødt smør
  • 85 gr. sukker
  • 2 spsk. stødt kanel

Sådan gør du
 

  • Lun mælken og rør gæren ud heri. Bland de øvrige ingredienser i.
  • Slå dejen godt sammen til den er blank og smidig. Stil den hævning et lunt sted i ca. 30 minutter.
  • Rør smør, sukker og kanel godt sammen.
  • Ælt dejen igennem igen og del den i to dele.
  • Rul hver del til en aflang plade (ca. 25 x 40 cm), og smør fyldet herpå.
  • Rul dem sammen på det lange led som til roulader, og skær hver i 15 stykker.
  • Sæt sneglene på bagepapir eller en smurt bageplade. Bøj det yderste af dejen ind under sneglen.
  • Lad sneglene efterhæve ca. 30 minutter.
  • Pensl med æg og bag dem midt i ovnen.

Nutrition

Calories: 284kcalCarbohydrates: 33gProtein: 5gFat: 15gSaturated Fat: 3gTrans Fat: 1gCholesterol: 23mgSodium: 186mgPotassium: 89mgFiber: 1gSugar: 7gVitamin A: 650IUVitamin C: 1mgCalcium: 31mgIron: 2mg
Tried this recipe?Let us know how it was!