Opskrift på risengrød med kanelsukker
Peter Eistrup
Risengrød med kanelsukker er mest populær i juleperioden og i de kolde vintermåneder, men flere og flere spiser den efterhånden året rundt, da den er så nem at lave. Det er samtidig en ægte klassiker!
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal 2 personer
Kalorier 346 kcal
Grød 190 gr. grødris 2,5 dl. vand 1 ltr. mælk Salt Efter behov Kanelsukker 2 spsk. sukker 1 tsk. stødt kanel
Kog vandet og tilsæt efterfølgende risene. Lad det koge i 2 minutter.
Tilsæt mælken og lad det koge under omrøring.
Kog grøden under låg ved svag varme i 45 minutter og rør jævnligt. Sørg for at rør godt i bunden af gryden, så du undgår at brænde grøden på.
Smag til med salt og servér med kanelsukker og eventuelt en klat smør.
Calories: 346 kcal Carbohydrates: 77 g Protein: 6 g Fat: 1 g Saturated Fat: 1 g Cholesterol: 1 mg Sodium: 7 mg Potassium: 75 mg Fiber: 3 g Sugar: 1 g Vitamin A: 2 IU Vitamin C: 1 mg Calcium: 12 mg Iron: 4 mg