Go Back
+ servings
risengrød - mine-madopskrifter.dk

Opskrift på risengrød med kanelsukker

Peter EistrupPeter Eistrup
Risengrød med kanelsukker er mest populær i juleperioden og i de kolde vintermåneder, men flere og flere spiser den efterhånden året rundt, da den er så nem at lave. Det er samtidig en ægte klassiker!
Ingen bedømmelse endnu
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Aftensmad
Antal 2 personer
Kalorier 346 kcal

Ingredienser
  

Grød

  • 190 gr. grødris
  • 2,5 dl. vand
  • 1 ltr. mælk
  • Salt Efter behov

Kanelsukker

  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. stødt kanel

Sådan gør du
 

  • Kog vandet og tilsæt efterfølgende risene. Lad det koge i 2 minutter.
  • Tilsæt mælken og lad det koge under omrøring.
  • Kog grøden under låg ved svag varme i 45 minutter og rør jævnligt. Sørg for at rør godt i bunden af gryden, så du undgår at brænde grøden på.
  • Smag til med salt og servér med kanelsukker og eventuelt en klat smør.

Serveringsforslag

  • Server eventuelt retten med rød saftevand. ☺

Nutrition

Calories: 346kcalCarbohydrates: 77gProtein: 6gFat: 1gSaturated Fat: 1gCholesterol: 1mgSodium: 7mgPotassium: 75mgFiber: 3gSugar: 1gVitamin A: 2IUVitamin C: 1mgCalcium: 12mgIron: 4mg
Tried this recipe?Let us know how it was!