Go Back
+ servings

Opskrift på langtidshævede boller

Mia-JesperMia-Jesper
Nemme og lækre boller til hverdag. Ca. 16 stk
Ingen bedømmelse endnu
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Morgenmad
Antal 8 personer
Kalorier 418 kcal

Equipment

  • Bagestålet (youtube)
  • Bagestålet+Kombispaden
  • Bagestålet
  • Kombispaden

Ingredienser
  

  • 30 gr. gær
  • 7 dl. koldt vand
  • 2 spsk. olie
  • 2 spsk. hvidt sukker
  • 2 tsk. groft salt
  • 200 gr. grovvalsede havregryn
  • 200 gr. rugmel
  • 500 gr. hvedemel

Sådan gør du
 

  • Rør gæren ud i det kolde vand
  • Tilsæt havregryn, rugmel og ca. halvdelen af hvedemelet. Rør godt rundt
  • Tilsæt olie, salt, sukker og resten af melet og rør dejen færdig
  • Dæk skålen med film og stil den i køleskabet til næste dag
  • Tænd ovnen på 200 grader (over/undervarme)
  • Brug to skeer til at forme ca. 16 boller på en bageplade
  • Bag bollerne midt i ovnen i ca. 20-25 min.
  • Lad de nybagte boller køle af på en bagerist

TIP:

  • Brug gerne en røremaskine. Derved fås det bedste resultat.
  • Bollerne er velegnede til frysning

Nutrition

Calories: 418kcalCarbohydrates: 85gProtein: 14gFat: 3gSaturated Fat: 1gTrans Fat: 1gSodium: 105mgPotassium: 177mgFiber: 8gSugar: 1gVitamin C: 1mgCalcium: 26mgIron: 5mg
Tried this recipe?Let us know how it was!