Opskrift på langtidshævede boller
Mia-Jesper
Nemme og lækre boller til hverdag. Ca. 16 stk
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal 8 personer
Kalorier 418 kcal
Bagestålet (youtube)
Bagestålet+Kombispaden
Bagestålet
Kombispaden
- 30 gr. gær
- 7 dl. koldt vand
- 2 spsk. olie
- 2 spsk. hvidt sukker
- 2 tsk. groft salt
- 200 gr. grovvalsede havregryn
- 200 gr. rugmel
- 500 gr. hvedemel
Rør gæren ud i det kolde vand
Tilsæt havregryn, rugmel og ca. halvdelen af hvedemelet. Rør godt rundt
Tilsæt olie, salt, sukker og resten af melet og rør dejen færdig
Dæk skålen med film og stil den i køleskabet til næste dag
Tænd ovnen på 200 grader (over/undervarme)
Brug to skeer til at forme ca. 16 boller på en bageplade
Bag bollerne midt i ovnen i ca. 20-25 min.
Lad de nybagte boller køle af på en bagerist
Calories: 418kcalCarbohydrates: 85gProtein: 14gFat: 3gSaturated Fat: 1gTrans Fat: 1gSodium: 105mgPotassium: 177mgFiber: 8gSugar: 1gVitamin C: 1mgCalcium: 26mgIron: 5mg