Opskrift på citronfrikadeller med spinatpasta
Peter Eistrup
Nem og hurtig madopskrift på citronfrikadeller med spinatpasta.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal 4 personer
Kalorier 786 kcal
Frikadeller
- 500 gr. hakket svinekød
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 2 spsk. citronsaft
- 1 æg
- 3 spsk. rasp
- 1 spsk. mel
- 3 spsk. parmesanost
- 1 spsk. oregano
- ½ dl. mælk
- 1 tsk. groft salt
- ¼ tsk. peber
- 2 spsk. olivenolie
Pasta
- 250 gr. pasta Spaghetti, skruer eller penne
- 150 gr. bacon i tern
- 1 fed hvidløg
- 25 gr. pinjekerner
- 200 gr. frossen spinat
- 3 stk. tomater
- 2 spsk. olivenolie
- Salt Efter behag
- Peber Efter behag
- Groft revet parmesan Efter behag
Sådan tilberedes frikadellerne
Rør alle ingredienserne sammen og lad farsen hvile tildækket i køleskabet i mindst 30 minutter.
Form frikadeller af farsen (med en ske eller med hænderne), og steg dem gyldne og sprøde i olivenolie på en pande.
Sådan tilberedes pastaen
Kog spaghettien efter anvisningen på emballagen.
Halver tomaterne, fjern kernerne med en ske og skær tomatkødet i tern.
Steg baconternene sprøde og hæld fedtet fra.
Tilsæt hvidløg samt pinjekerner, og rist til pinjekernerne er gyldne.
Kom spinaten ved og steg under omrøring til den er tøet.
Kom tomaterne ved og steg endnu et par minutter.
Bland med pasta samt smør/olie, og smag til med salt og peber.
Drys godt med revet parmesan og server straks.
Calories: 786kcalCarbohydrates: 10gProtein: 27gFat: 71gSaturated Fat: 26gTrans Fat: 1gCholesterol: 168mgSodium: 622mgPotassium: 859mgFiber: 3gSugar: 5gVitamin A: 6241IUVitamin C: 11mgCalcium: 133mgIron: 3mg