Go Back
+ servings
Pølsehorn

Opskrift på klassiske pølsehorn

Mia-JesperMia-Jesper
24 lækre pølsehorn
Ingen bedømmelse endnu
Forb. tid 1 time 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Ret Brød
Antal 24 stk.

Ingredienser
  

  • 25 gr. smør
  • 4 dl. letmælk
  • 1 dl. tykmælk
  • 25 gr. gær
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. groft salt
  • 800 gr. hvedemel
  • 1 æg
  • 8 pølser
  • Ketchup Efter behag

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken
  • Hæld blandingen i en skål og tilsæt tykmælken
  • Rør gæren ud heri
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. Hold evt. lidt mel tilbage
  • Dæk skålen til og lad dejlen hæve et lunt sted i ca. 1 time
  • Skær pølserne i 24 lige store stykker
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet
  • Del dejen i 3 lige store stykker. Rul hvert stykke ud til en rund plade (ca. 30 cm i diameter)
  • Del hver dejplade i 8 "lagkagesnit"
  • Fordel ketchup på den brede ende af snitterne og læg en pølse ovenpå.
  • Rul snitterne sammen fra den brede ende og læg dem på en bageplade med spidsen nederst.
  • Lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time inden de pensles godt med æg.
  • Tænd ovnen på 225 grader "over/under varme".
  • Bag pølsehornene ca. 15 minutter eller indtil de får en flot gyldenbrun farve.
Tried this recipe?Let us know how it was!