Go Back
+ servings
Svensk pølseret

Opskrift på svensk pølseret

Peter EistrupPeter Eistrup
Man kan lave svensk pølseret på mange måder, og denne er blot en af dem. Vi plejer at bruge nye kartofler, men det er naturligvis op til en selv.
Ingen bedømmelse endnu
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Aftensmad
Antal 4 portioner
Kalorier 1092 kcal

Ingredienser
  

  • 500 gr. wienerpølser
  • 2 stk. løg
  • 40 gr. smør
  • 140 gr. tomatpuré
  • 1 kg. kartofler
  • 3 spsk. mel
  • 1 spsk. paprika
  • 500 ml. madlavningsfløde
  • Salt Efter behov
  • Peber Efter behov

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen og sæt den til 180 grader varmluft
  • Rens derefter kartoflerne og skær dem i halve eller kvarte stykker - alt efter deres størrelse. Kom alle stykkerne i en pose med lidt olie, salt og peber.
  • Ryst posen og fordel kartoflerne ud på en bageplade med bagepapir.
  • Bag kartoflerne i ovnen i 45 minutter.
  • Imens kartoflerne er i ovnen, så laves sovsen.
  • Smelt smøret i en gryde og steg løg og pølser. Rør løbende i det og steg det indtil løgene er bløde og pølserne er brune.
  • Tilsæt paprika og mel, og tilføj derefter tomatpuréen.
  • Tilføj fløden imens der røres godt rundt. Tilsæt salt og peber.
  • Lad det hele koges op, så det bobler en smule, men husk at rør i det engang i mellem. Når sovsen er tilpas tyk i det, så kan den smages til.
  • Når kartoflerne har fået nok, så kan de blandes i sovsen.
  • Nu er din svenske pølseret klar til at blive serveret.

Nutrition

Calories: 1092kcalCarbohydrates: 51gProtein: 27gFat: 88gSaturated Fat: 42gTrans Fat: 1gCholesterol: 261mgSodium: 962mgPotassium: 1616mgFiber: 6gSugar: 4gVitamin A: 2480IUVitamin C: 55mgCalcium: 132mgIron: 4mg
Tried this recipe?Let us know how it was!