Start med at tænde ovnen og sæt den til 180 grader varmluft
Rens derefter kartoflerne og skær dem i halve eller kvarte stykker - alt efter deres størrelse. Kom alle stykkerne i en pose med lidt olie, salt og peber.
Ryst posen og fordel kartoflerne ud på en bageplade med bagepapir.
Bag kartoflerne i ovnen i 45 minutter.
Imens kartoflerne er i ovnen, så laves sovsen.
Smelt smøret i en gryde og steg løg og pølser. Rør løbende i det og steg det indtil løgene er bløde og pølserne er brune.
Tilsæt paprika og mel, og tilføj derefter tomatpuréen.
Tilføj fløden imens der røres godt rundt. Tilsæt salt og peber.
Lad det hele koges op, så det bobler en smule, men husk at rør i det engang i mellem. Når sovsen er tilpas tyk i det, så kan den smages til.
Når kartoflerne har fået nok, så kan de blandes i sovsen.
Nu er din svenske pølseret klar til at blive serveret.