Go Back
+ servings
Sigøjnerpande med kartoffelmos

Opskrift på sigøjnerpande med kartoffelmos

Peter EistrupPeter Eistrup
Her er en nem opskrift på sigøjnerpande, som jeg plejer at lave med kylling, paprika, tomat og løg mm.. Man kan servere retten med blandt andet ris, men jeg foretrækker at servere den med kartoffelmos. Et godt tip er at lave retten i en forholdsvis dyb pande, da alle ingredienserne fylder en del.
Ingen bedømmelse endnu
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Aftensmad
Antal 4 personer
Kalorier 276 kcal

Ingredienser
  

  • 1 stk. rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ds. hakket tomat
  • 4 stk. kylling
  • 250 gr. champignon
  • 3 dl. madlavningsfløde
  • 1 drys persille
  • Salt Efter behov
  • Peber Efter behov

Sådan gør du
 

  • Hvis du serverer retten med kartoffelmos, så start med at skrælle kartofler og kog dem til de er færdige.
  • Skyl og rens champignonerne rene for jord og skær dem i kvarte eller mindre stykker. Svits dem på en varm pande uden fedtstof og læg dem til side.
  • Kyllingefileterne skæres i mundrette stykker og steges på panden med lidt olie til de er møre. Krydr med salt, paprika og peber. Læg til side, når kyllingen er klar.
  • Hak hvidløg og rødløg fint og sautér den i panden med lidt olie. Skær peberfrugten i tern, smid det på panden sammen med hvidløg og rødløget og lad det sautére i et par minutter.
  • Tilføj tre teskefulde paprika og rør rundt.
  • Kom kyllingestykkerne i sammen med champignonerne.
  • Tilsæt de hakkede tomater, samt madlavningsfløden, rør rundt og lade retten koge op.
  • Skru lidt ned for varmen og lad det hele simre i cirka 10 minutter. Smag retten til med salt, peber og eventuelt mere paprika.
  • Vend det hele med lidt friskhakket persille.

Nutrition

Calories: 276kcalCarbohydrates: 4gProtein: 4gFat: 28gSaturated Fat: 17gCholesterol: 104mgSodium: 33mgPotassium: 261mgFiber: 1gSugar: 1gVitamin A: 1125IUVitamin C: 2mgCalcium: 52mgIron: 1mg
Tried this recipe?Let us know how it was!