Opskrift på æbleskiver uden æg
Peter Eistrup
Endelig en nem, lækker og overskuelig opskrift på æbleskiver uden æg. Tricket til at få ens æbleskiver så runde som muligt, er at vende dem hyppigt. Jo oftere, jo bedre.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal 30 stk.
Kalorier 61 kcal
Dejen 5 dl. sødmælk 25 gr. gær 1 spsk. sukker 30 gr. smør ¼ tsk. kardemomme Stødt ½ tsk. salt 250 gr. hvedemel
Dejen Lun mælken i en gryde.
Hæld den lune mælk over i en skål og rør gæren ud i den.
Bland de andre ingredienser sammen i skålen og pisk dejen sammen til den er glat.
Lad dejen hæve i en halv time.
Bagning Varm æbleskivepanden op.
Kom lidt smør i hvert hul i panden.
Fyld hvert hul halvt op med dej.
Når æbleskiverne begynder at stivne i bunden, så vendes de.
Bliv ved med at vende æbleskiverne, indtil de er som ønsket.
Calories: 61 kcal Carbohydrates: 7 g Protein: 1 g Fat: 3 g Saturated Fat: 1 g Polyunsaturated Fat: 1 g Monounsaturated Fat: 1 g Cholesterol: 2 mg Sodium: 39 mg Potassium: 37 mg Fiber: 1 g Sugar: 1 g Vitamin A: 122 IU Vitamin C: 1 mg Calcium: 21 mg Iron: 1 mg