Go Back
+ servings
Æbleskiver uden æg

Opskrift på æbleskiver uden æg

Peter EistrupPeter Eistrup
Endelig en nem, lækker og overskuelig opskrift på æbleskiver uden æg. Tricket til at få ens æbleskiver så runde som muligt, er at vende dem hyppigt. Jo oftere, jo bedre.
3.84 fra 6 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Æbleskiver
Antal 30 stk.
Kalorier 61 kcal

Ingredienser
  

Dejen

  • 5 dl. sødmælk
  • 25 gr. gær
  • 1 spsk. sukker
  • 30 gr. smør
  • ¼ tsk. kardemomme Stødt
  • ½ tsk. salt
  • 250 gr. hvedemel

Til bagning

  • 50 gr. smør

Sådan gør du
 

Dejen

  • Lun mælken i en gryde.
  • Hæld den lune mælk over i en skål og rør gæren ud i den.
  • Bland de andre ingredienser sammen i skålen og pisk dejen sammen til den er glat.
  • Lad dejen hæve i en halv time.

Bagning

  • Varm æbleskivepanden op.
  • Kom lidt smør i hvert hul i panden.
  • Fyld hvert hul halvt op med dej.
  • Når æbleskiverne begynder at stivne i bunden, så vendes de.
  • Bliv ved med at vende æbleskiverne, indtil de er som ønsket.

Tip

  • Panden skal være så tilpas varm, at æbleskiverne både bliver gennemstegte, men også gyldne uden på.

Nutrition

Calories: 61kcalCarbohydrates: 7gProtein: 1gFat: 3gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gCholesterol: 2mgSodium: 39mgPotassium: 37mgFiber: 1gSugar: 1gVitamin A: 122IUVitamin C: 1mgCalcium: 21mgIron: 1mg
Tried this recipe?Let us know how it was!