Go Back
+ servings
Opskrift på piratpølsegryde

Opskrift på piratpølsegryde

Peter EistrupPeter Eistrup
Nogle gange skal det være nemt - og børnevenligt. Så gør det heller ikke noget, hvis retten har et navn, som børn synes er sjovt. Vores børn morer sig i hvert fald over, at en pirat har en pølsegryde. ;)
Opskriften er nem at gå til og tager ca. 30 minutter alt i alt at lave.
3.78 fra 27 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Aftensmad
Antal 4 personer
Kalorier 322 kcal

Ingredienser
  

  • 6 stk. wienerpølser
  • 1 stort løg
  • 1 tsk. paprika
  • 2 tsk. karry
  • 200 gr. ærter Frosne
  • 1 bouillonterning
  • 2 dl. vand
  • 3 dl. madlavningsfløde
  • 3 spsk. ketchup
  • 1 citron Friskpresset
  • Olie Til stegning
  • Salt Efter behov
  • Peber Efter behov

Sådan gør du
 

  • Start med at hakke løgene fint og svits dem af olie i en varm gryde. Lad det hakkede løg blive blødt i gryden, dog uden at det tager farve.
  • Skær pølserne ud i stykker.
  • Tilsæt paprika, karry og pølserne i gryden, og lad det hele svitse i et nogle minutter.
  • Når det har stået lidt, så kom vand i gryden sammen med en smuldret bouillonterning, og lad retten koge lidt.
  • Tilsæt dernæst madlavningsfløde og ketchup. Retten skal igen koge lidt ind.
  • Tag de frosne ærter oh tilsæt dem. Lad gryderetten varme igennem.
  • Til slut, så smages piratpølsegryden til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber. Der kan eventuelt tilføjes lidt mere paprika eller karry, hvis behovet er til stede.

Nutrition

Calories: 322kcalCarbohydrates: 14gProtein: 5gFat: 28gSaturated Fat: 17gTrans Fat: 1gCholesterol: 104mgSodium: 52mgPotassium: 233mgFiber: 4gSugar: 5gVitamin A: 1516IUVitamin C: 28mgCalcium: 77mgIron: 1mg
Tried this recipe?Let us know how it was!