Opskrift på hjemmebagte boller uden æg
Peter Eistrup
Det kan være svært at finde opskrifter på boller uden æg, som samtidig er smagfulde. Derfor er jeg kæmpe fan af lige præcis denne opskrift, da man faktisk ikke kan smage. at der ikke er æg med i opskriften. ☺
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 20 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal 24 stk.
Kalorier 202 kcal
Bagestålet (youtube)
Bagestålet+Kombispaden
Bagestålet
Kombispaden
5 dl. lunkent vand 100 gr. gær 100 gr. margarine Margarinen skal være blød 100 gr. sukker 2 knsp. salt 1 kg. hvedemel
Start med at blande lunkent vand og gær i en skål.
Tilføj mel, sukker, salt og smør. Bland det hele godt sammen.
Lad dejen hæve i ca. 20 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader.
Når dejen er hævet, deles den i ca. 24 stykker. 70-75 gr. pr. bolle.
Bollerne fordeles på to bageplader.
Bag bollerne i 15-20 minutter.
Servér dem med smør eller andet.
Calories: 202 kcal Carbohydrates: 37 g Protein: 5 g Fat: 4 g Saturated Fat: 1 g Sodium: 75 mg Potassium: 71 mg Fiber: 1 g Sugar: 4 g Vitamin A: 149 IU Vitamin C: 1 mg Calcium: 9 mg Iron: 2 mg