Opskrift på hakkebøf med bløde løg
Peter Eistrup
Skal man nævne en klassiker i blandt mange af Danmarks utallige nationalretter, så vil hakkebøf med bløde løg utvivlsomt være en af dem. Denne ærkedanske ret er nem at lave og smager himmelsk! Denne opskrift er med hvide kartofler, brun sovs og grønne ærter.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal 2 personer
Kalorier 1102 kcal
500 gr. hakket oksekød 2 stk. løg 500 gr. kartofler 20 gr. Smør 5 dl. frosne ærter Mel Salt Peber
Kog vand i en gryde til kartoflerne.
Skræl kartoflerne og smid dem i gryden med det kogende vand. Kog dem til de er færdige.
Smelt smørret på en varm pande.
Form fire bøffer og krydr dem med salt og peber.
Når smørret er smeltet, så steg bøfferne på begge sider til de bliver stegt som ønsket.
Kog ærterne.
Skær løgene ud i strimler og smid dem på panden med bøfferne til de er bløde.
Lav en brun opbagt sov.
Når sovsen er færdig serveres retten.
Calories: 1102 kcal Carbohydrates: 80 g Protein: 62 g Fat: 59 g Saturated Fat: 21 g Trans Fat: 3 g Cholesterol: 178 mg Sodium: 289 mg Potassium: 2343 mg Fiber: 18 g Sugar: 16 g Vitamin A: 2275 IU Vitamin C: 149 mg Calcium: 141 mg Iron: 10 mg