Opskrift på molbosnegle
Peter Eistrup
Molbosnegle, kanelsnegle eller blot snegle. Kært barn har mange navne, og denne kage er én af dem. De er super nemme at lave og så smager de rigtig godt!
Forb. tid 50 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal 15 stk.
Kalorier 284 kcal
2 dl. mælk 50 gr. gær 100 gr. blødt smør 2 æg ½ tsk. stødt kardemomme 2 spsk. sukker ½ tsk. groft salt 500 gr. hvedemel Fyld 150 gr. blødt smør 85 gr. sukker 2 spsk. stødt kanel
Lun mælken og rør gæren ud heri. Bland de øvrige ingredienser i.
Slå dejen godt sammen til den er blank og smidig. Stil den hævning et lunt sted i ca. 30 minutter.
Rør smør, sukker og kanel godt sammen.
Ælt dejen igennem igen og del den i to dele.
Rul hver del til en aflang plade (ca. 25 x 40 cm), og smør fyldet herpå.
Rul dem sammen på det lange led som til roulader, og skær hver i 15 stykker.
Sæt sneglene på bagepapir eller en smurt bageplade. Bøj det yderste af dejen ind under sneglen.
Lad sneglene efterhæve ca. 30 minutter.
Pensl med æg og bag dem midt i ovnen.
Calories: 284 kcal Carbohydrates: 33 g Protein: 5 g Fat: 15 g Saturated Fat: 3 g Trans Fat: 1 g Cholesterol: 23 mg Sodium: 186 mg Potassium: 89 mg Fiber: 1 g Sugar: 7 g Vitamin A: 650 IU Vitamin C: 1 mg Calcium: 31 mg Iron: 2 mg