Opskrift på fastelavnsboller med creme
Peter Eistrup
Findes der noget bedre end en lun hjemmelavet fastelavnsbolle med creme? Nej, vel? Med denne nemme opskrift, har du hjemmelavet fastelavnsboller på ingen tid!
Forb. tid 1 time t 50 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal 16 stk.
Kalorier 190 kcal
Dej 1 dl. mælk 50 gr. gær 125 gr. smør 1 æg Str. L 4 spsk. sukker 375 gr. hvedemel Creme 1 æg Str. L 2 spsk. sukker 2 dl. mælk 1½ spsk. hvedemel ½ stang korn fra vanilje Glasur 100 gr. flormelis 1 spsk. vand
Sådan laves dejen Lun mælken i en gryde til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser. Hold lidt mel tilbage.
Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med eksempelvis et låg og stil hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Sådan laves cremen Pisk alle ingredienserne sammen i en lille tykbundet gryde.
Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme.
Kog cremen ved jævn varme, under stadig piskning, i ca. 5 minutter. Tag den af varmen og kom cremen i en skål.
Lad cremen køle af- Rør af og til.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt eventuelt resten af melet.
Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 40 × 40 cm.).
Skær dejpladen igennem 3 gange på hver led, så der bliver 16 firkanter (ca. 10 × 10 cm.).
Læg ca. 1 spsk creme på hver firkant.
Saml dejen om fyldet til små "pakker". Klem sammenføjningerne godt sammen så cremen ikke kan løbe ud.
Form "pakkerne" til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på pladen med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 minutter.
Bag bollerne midt i ovnen ved 225 grader i 10 minutter.
Lad bollerne køle af.
Calories: 190 kcal Carbohydrates: 26 g Protein: 4 g Fat: 8 g Saturated Fat: 2 g Trans Fat: 1 g Cholesterol: 22 mg Sodium: 91 mg Potassium: 80 mg Fiber: 1 g Sugar: 8 g Vitamin A: 340 IU Vitamin C: 1 mg Calcium: 31 mg Iron: 1 mg