Opskrift på blomkålsmos med pikantost
Mia-Jesper
Sundt og lækkert tilbehør eks. til kylling
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal 2 personer
Kalorier 444 kcal
- 1 blomkålshoved
- 100 gr. pikantost
- 100 gr. cheddar ost
- Salt Efter behag
- Peber Efter behag
Fjer stok og blade fra blomkål og skær den i buketter.
Kog blomkålsbuketterne i let saltet vand i ca. -10-12 min. eller indtil de er møre
Pikantost og 50g cheddar puttes i en stor skål
Dræn blomkålene for vand og hæld dem over i skålen. Mos med en gaffel eller en elpisker indtil blomkålene har den konsistens, der passer dig.
Hæld blandingen over en smurt ovnfast skål og drys resten af cheddarosten på toppen
Bag blomkålsmosen midt i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter
Calories: 444kcalCarbohydrates: 17gProtein: 21gFat: 34gSaturated Fat: 20gCholesterol: 108mgSodium: 557mgPotassium: 978mgFiber: 6gSugar: 7gVitamin A: 1173IUVitamin C: 139mgCalcium: 473mgIron: 2mg