Go Back
+ servings
tzatziki - mine-madopskrifter.dk

Opskrift på tzatziki

Peter EistrupPeter Eistrup
Hurtig og meget nem opskrift på græsk tzatziki. Et tip er at lave dobbeltportion - det skal nok blive spist. ;)
Ingen bedømmelse endnu
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Græsk
Antal 4 portioner
Kalorier 14 kcal

Ingredienser
  

  • 1 agurk
  • 1 tsk. groft salt
  • ½ ltr. græsk youghurt
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1,5 tsk. citronsaft
  • Peber Efter smag

Sådan gør du
 

  • Kom yoghurten en si beklædt med et kaffefilter (evt. 2 kaffefiltre). Det stilles til afdrypning i køleskabet i mindst 2 timer.
  • Læg agurken i et lille fad og strø salt på.
  • Rør rundt og dæk det til med et mindre fad som pres. Sæt det ligeledes på køl.
  • Når det hele har stået et par timer, skrabes yoghurten ud af kaffefilteret og hældes i en skål, og der røres med hvidløg, olivenolie, citronsaft og peber.
  • Hæld agurken i en si og lad den dryppe godt af (pres evt. med en ske).
  • Put efterfølgende agurken i yoghurten og rør godt rundt, før der smages til med salt.
  • Lad tzatziki'en hvile i køleskabet ½ time (gerne længere) inden servering.

Nutrition

Calories: 14kcalCarbohydrates: 2gProtein: 1gFat: 1gSaturated Fat: 1gCholesterol: 1mgSodium: 99mgPotassium: 105mgFiber: 1gSugar: 1gVitamin A: 54IUVitamin C: 3mgCalcium: 12mgIron: 1mg
Tried this recipe?Let us know how it was!