Go Back
+ servings
Hjemmebagte boller

Opskrift på hjemmebagte boller

Peter EistrupPeter Eistrup
Der er ikke meget, som slår lune og hjemmebagte boller i min verden. Især ikke på en kold vinterdag eller på min egen fødselsdag. Bliver der så ovenikøbet serveret varm kakao med flødeskum i, så er min lykke gjort. Denne opskrift på hjemmebagte boller er nem at gå til og hurtig at lave. Et lille tip, så plejer jeg at tage margarinen ud et kvarters tid før jeg skal bruge det, så det er nemmere at arbejde med.
Ingen bedømmelse endnu
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Brød
Antal 24 stk.
Kalorier 207 kcal

Equipment

  • Bagestålet (youtube)
  • Bagestålet+Kombispaden
  • Bagestålet
  • Kombispaden

Ingredienser
  

  • 5 dl. lunkent vand
  • 2 æg
  • 100 gr. gær
  • 100 gr. margarine
  • 100 gr. sukker
  • 2 knsp. salt
  • 1 kg. hvedemel

Sådan gør du
 

  • Start med at blande lunkent vand, gær og æg i en skål.
  • Tilføj mel, sukker, salt og smør. Bland det hele godt sammen.
  • Lad dejen hæve i ca. 20 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Når dejen er hævet, deles den i ca. 24 stykker. 70-75 gr. pr. bolle.
  • Bag bollerne i 15-20 minutter.
  • Servér dem med smør eller andet.

Nutrition

Calories: 207kcalCarbohydrates: 37gProtein: 5gFat: 4gSaturated Fat: 1gTrans Fat: 1gCholesterol: 14mgSodium: 80mgPotassium: 77mgFiber: 1gSugar: 4gVitamin A: 169IUVitamin C: 1mgCalcium: 11mgIron: 2mg
Tried this recipe?Let us know how it was!